Medimagazin logo

Erdoğan: Küba'dan doktor ithal edelim

Kaynak: HABERTÜRK
Erdoğan: Küba'dan doktor ithal edelim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüş yolunda uçakta aralarında Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli'nin de bulunduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu

'KÜBA'DAN DOKTOR İTHAL EDELİM'

Raul Castro'ya "Küba'ya Türk eli değmeli" dediniz mi?


Eski Havana'yı gezdiğimizde, oranın mimarisinden sorumlu zat ile de görüştük. Türkiye'ye gelecek. Yukarıdan bakınca eski Havana muhteşem. Ama bunu geleceğe taşırsanız değerli. Sayın Castro ile de görüştüm, işler yavaş yürüyor. Rakamlara bakınca kişi başına milli gelir 13 bin dolar görünüyor ama uygulamada sanki böyle değil. Ama sağlıkta, sanırım 60-70 bin doktor ülke dışında. Sağlık Bakanımızla da görüşeceğim dönüşte. Oradan doktor ithal edelim. Gelsinler bizde çalışsınlar. Madem iyiler bize de faydası olsun. Mehmet Bey (Sağlık Bakanı Müezzinoğlu) bir tıp merkezi üzerinde çalışıyor. Bunu Küba ile paylaşabiliriz. Ortak çalışılabilir. Sağlıkta bazı sorunlar var. Yetiştirmek üzere gönderdiğimiz gelmiyor. Bunu da halletmeliyiz.

erdoğan:
küba'dan
doktor
ithal
edelim
Yorum (26)
tugrul
''Yetiştirmek üzere gönderdiğimiz gelmiyor'' deniyor yazıda.. Kendi vatandaşın gidip gelmiyor da, elin kübalısı niye gelsin?
0
Cevapla
zeki parlak
Sayın cumhurbaşkanım.Ülkendeki doktorun perişen uzmandoktor emeklisi hala bir albayın,bir savcının yarısı kadar emekli maaşı alamıyor.Acil çözülmesi gereken konu bence ülkemdeki doktorun sorunu bir nebze olsun el atmanız dileğiyle.........
0
Cevapla
Atila Keskin
Yurt dışına gönderilen doktorların geri dönmediğini biliyorsunda niye dönmediğini neden bilmiyorsun ki !!!
0
Cevapla
Vk
Sanki bizimki 10 000
0
Cevapla
acil
acilin sorunlarını bir çözün.doktorları şiddetten bir kurtarında görelim.elin kübalısı sana hizmet etmez.parasını alır gider.para için menfaat için idare eder sonra kaybolur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir