Medimagazin logo

Hastanede ihmal iddiası

Antalya’da bacağındaki damar tıkanıklığı sebebiyle gittiği hastanede anjiyo tedavisi olduktan sonra hayatını kaybeden 24 yaşındaki kadının ailesi doktorlardan şikâyetçi oldu.
Kaynak: BUGÜN
Hastanede ihmal iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Bir çocuk annesi Fatma Oral, 5 gün önce sol bacağındaki şişlik nedeniyle Alanya Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada yapılan kontrollerde doktorlar, Oral’ın bacağında damar tıkanıklığı olduğu, ancak tedavisinin Alanya’da yapılamayacağı gerekçesiyle Antalya’daki özel bir hastaneye sevk etti. Devlet hastanesi ve tıp fakültelerine göre özel hastane işlemlerinin daha hızlı yapılacağı söylenen aile Oral’ı hastaneye yatırdı. Burada Oral’ın bacağındaki tıkanıklık anjiyo ile açıldı. Ancak servise alınan Oral’ın bacağındaki tel çıkarılırken aniden fenalaştı. Ameliyata alınan Oral, akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Aile, doktorların pıhtı atması oluştuğu için hastanın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Ölüm olayının üzerine Adli Tıp Kurumu morguna cenazesi kaldırılan Oral’ın ön otopside ölüm nedeninin tespit edilemediği, kesin nedeninin ayrıntılı otopsinin raporuyla belirleneceği belirtildi. Otopsi işleminin ardından yakınları tarafından morgdan alınan Oral’ın cenazesi, defnedilmek üzere Alanya’ya götürüldü.

“YÜRÜYEREK GİRDİ, TABUTLA ÇIKTI”

Fatma Oral’ın ölümünden özel hastaneyi sorumlu tutan yakınlarının şikayetçi olması üzerine tutanak tutularak ayrıntılı otopsi istendi. Oral’ın dayısı Atilla Güven, yeğeninin başka hiçbir rahatsızlığının olmadığını, ayağı şiştiği için Alanya’da devlet hastanesine başvurduğunu ifade etti. Yeğeninin oradan Antalya’ya sevk edildiğini belirten Güven, “Biz Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gitmek istedik ama doktorlar ‘Orada çok oyalanırsınız sizi özel bir hastaneye yönlendirelim’ dediler. Yeğenim yürüyerek girdiği hastaneden tabutla çıktı. İhmal olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Söz konusu hastane yetkilileri ise olay hakkında basın mensuplarına bilgi veremeyeceklerini söyledi.

hastanede
ihmal
iddiası
Yorum (5)
yılmaz sec
Her ölen adliyeye, savcıya koşuyor halimiz nolucak merak ediyorum
0
Cevapla
dr erhan
Ne hastanın hekime güveni kaldı ne hekimin hastaya. Nöbette sadece bir kez görüp yoğun bakıma yatırılmasını sağladığım hastanın yakını sırf kendisine gerekli yıkama yağlamayı yapmadığım için beni sabime şikayet etmiş. Üstelik dilekçesinde yoğun bakım doktorunu kendisinin çağırdığını ve yoğun bakıma kendilerinin yatırdıklarını yazmış. Ve benden savunma istiyorlar, ne günlere kaldık ya Rabbi!! Bu şekilde şamar oğlanı yapılan hekimlerden sağlık hizmeti bekleyen halk bizzat kendini kurşunlamaktadır ama toplumsal cinnet nedeniyle bundan bihaberdir. Şu anda ciddi hastalara kimse dokunmuyor ve olay çok ciddiye gidiyor. Umarım bunları yetkililer artık takdir eder.
0
Cevapla
Dr. Rıza
Sürekli yakaran kurum hekimi arkadaşlara sesleniyorum. Allah aşkına kurum hekimliğinden istifa edip devlet hastanesi acillerine gelin. Ne olur yalvarıyorum sizlere. Artık kabak tadı verdi bu yakarışlarınız. Acilde çalışın tavandan alırsınız.
0
Cevapla
RKTR
Necip Türk milletinin önüne Milli Tıp Hukuku Formülü kondu. Karşılığında da oy alındı. Milli Tıp Hukuku Formülü sayesinde; nereye giderse gitsin Amerika düzeyinde bakılacağını, hakkının tam olarak korunacağını, kıyamete kadar doktorları istediği gibi korkutacağını, ve en ufak bir zararda cebine tonla para dolacağını sanıyor. Ama ne yazık ki, feci şekilde yanılıyor. İleride doktor aramaya başladığı, kendisi veya yakını oradan oraya sevkedildiği, kendisine kaşı “kusura bakma, ben ameliyat yapmıyorum” dendiği, her türlü girişim vb. için “mukavele imzalamak” zorunda kaldığı zaman, bunu çok iyi anlayacak.
0
Cevapla
cumhur
Ne kimse bu maaşla çalışacak,nede hastaya elini sürecek.Bu meslek bitti arkadaşlar. Doktor diyecek mesleğimin riski çok fazla kusura bakma şu parayı almadan elimi bile sürmem diyecek.Durum çok ciddi.... Yada istifa edip limon satacak!!! (daha çok kazanır)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir