Medimagazin logo

Hemoroid ameliyatında ölüme rekor tazminat

Sakarya'da hemoroid ameliyatı için gittiği özel hastanede yapılan anestezi sonrası hayatını kaybeden gencin ailesi hastaneye ve doktora 144 bin liralık tazminat davası açtı.
Kaynak: CİHAN
Hemoroid ameliyatında ölüme rekor tazminat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sakarya'da hemoroid (basur) ameliyatı için gittiği özel hastanede yapılan anestezi sonrası hayatını kaybeden 26 yaşındaki gencin ailesi hastane ve doktor hakkında 144 bin liralık tazminat davası açtı.

Kocaali ilçesinde bir cep telefonu bayisi işleten Erdinç Hallı, 20 Ocak'ta hemoroid şikâyetiyle özel bir hastanenin tıp merkezine başvurdu. Doktor B.T. tarafından muayene edilen Hallı, ameliyata alındı. Hallı, ameliyat öncesi uygulanan anestezi iğnesi sonucu aniden fenalaştı. Yaşam fonksiyonları duran Hallı, hastanedeki doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Savcılık gencin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Çocuklarının ölümünde hastanenin ve doktorun ihmali olduğunu savunan aile, Sakarya Asliye Hukuk Mahkemesi'nde hastane ve doktor hakkında tazminat davası açtı.

Ailenin avukatı Asena Aslan Burak tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Erdinç Hallı'nın yetkisi olmayan kişilerce yapılan anestezi iğnesi sonrası ameliyata hazırlık evresi de yapılmadığından hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Hallı'nın ameliyat edilmek üzere alındığı ve anestezi uygulandığı yerin ameliyat işlemi yapmak için uygun bir yer olmadığı, anestezi uygulanan hasta için gelişebilecek her türlü komplikasyona karşı tedbir alınmadığı, damar yolu açılmayan hastanın monitöre de bağlanmadığı öne sürülerek; "Ameliyat yerinde kalp masajı aleti bulundurulmamıştır. Anestezinin uygulanmasında gelişebilecek komplikasyonlara karşı uygulanacak lipit dahi hazır değildir. Bu husus anestezi uzmanı doktorun ifadesinde yer almıştır. Hasta gerekli detaylı muayene yapılmadan hemoroid teşhisi konularak ivedilikle ameliyata karar verilmesi, zira davalı doktorun hastayı görmesi ve ameliyata karar vermesi sadece 1 dakika sürmüştür. Doktor hastanın şikayetini ve oturamamasını baz alarak fiziki muayene etmeden hemoroid teşhisi koymuştur ve ameliyata karar vermiştir" denildi.

Tazminat caydırıcı nitelikte olmalı

Baba Musa Hallı ise hastaneye doktordan randevu alarak gittiklerini söyledi. Oğlunun hastane ücretini ödedikten sonra ameliyata alındığını ifade eden Hallı, şunları kaydetti: "Ameliyat için kredi kartımla 650 lira ödedim. Geri döndüğümde ameliyat odasında oğlumu ve hemşireyi gördüm. Hemşireye "iğneyi siz mi yapacaksınız" diye sordum. Hemşire dışarı çıkmamı söyledi. Dışarı çıktıktan yaklaşık 2 dakika sonra içeri koşarak bir görevli girdi. "Ne oluyor" diye sorduğumda "sizinle alakası yok" dediler. Daha sonra önlüklü bir kişi daha koşarak içeri girince bende içeri girdim. 3-4 kişinin oğluma kalp masajı yaptığını gördüm."

Dava konusu olayda hastanenin ve doktorun özen borunu yerine getirmediğini belirten avukat Burak, hasta ve yakınlarını aydınlatma ve onarımlarını alma yükümlülüğünün de yerine getirilmediğini savundu. Tazminat miktarının caydırıcı nitelikte olması gerektiğini kaydeden Burak, baba Musa Hallı için fazlaya ilişkin hakları kalmak üzere 7 bin lira maddi, 50 bin TL manevi, anne Naile için 7 bin lira maddi, 50 bin lira manevi ve kardeş Levent Hallı için de 30 bin lira manevi tazminat olmak üzere 144 bin liralık tazminatın yasal faiziyle birlikte aileye ödenmesini istedi. Hastane ise savunmasında hekimin tüm tıbbi gerekliliği yerine getirdiği, ameliyathanede her türlü tıbbi olanağın mevcut olduğunu ve hastaya tüm ilgili uzmanlarca müdahale edildiğini belirtti.

hemoroid
ameliyatında
ölüme
rekor
tazminat
Yorum (32)
mehmet karadeniz
Dava kime açılmış anlamadım, ortada bir ölüm var ancak , bende para koparmak için alelacele ve bilinçsizce açılmış bir dava hissi uyandırmadı da değil...
0
Cevapla
ysec
bence de caydırıcı olmalı, artık şu meslekten bizleri caydırmalı
0
Cevapla
İbrahim
Gence üzüldüm ! Allah rahmet eylesin !
0
Cevapla
ey
Bu haber niye seçilmiş acaba?Anlaşıldığı kadarıyla haberleri seçen kişi doktor değil.Bu bir idiosenkrazik reaksiyon, hastalar beş kuruş alamaz
0
Cevapla
cemal
anladığım kadarıyla anestezi uzmanı olmadan yapılan bir anestezi sonrası oluyor bu olay..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir