Medimagazin logo

İşte Türkiye'yi sağlıkta dünyaya tanıtacak Hollywood yüzü

Sağlık turizminde 20 milyar $'lık gelir hedefi için havadan tanıtım yapılacak. Hastaneler, aracı firmalarla yabancı hasta bulacak
Kaynak: SABAH - SAFURE CANTÜRK
İşte Türkiye'yi sağlıkta dünyaya tanıtacak Hollywood yüzü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye, sağlık turizminde çıta yükseltti. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda sağlık turizmiyle ilgili yeni kararlar alındı. Yabancı hastadan 20 milyar dolar gelir hedefleyen Türkiye, ilk kez uluslararası turizm tanıtımlarına sağlık turizmini de ekledi. Sağlık Bakanlığı, özel ve devlet hastaneleri olmak üzere tüm yabancı hastalara Türkiye'deki tedavilerinde garanti vererek sorumluluğu üzerine aldığını resmen bildirdi.

YÖNETMELİK TEMMUZDA
Geçmişte rekabet nedeniyle kıyı bölgelerdeki otellerin oda fiyatlarının 5-6 dolara kadar düştüğünü hatırlatan Sağlık Bakanlığı, turizmde de aynı tehlikenin gündemde olduğunu bildirdi. Özellikle özel hastanelerin yurtdışından hasta bulabilmek için sürekli fiyatları düşürmeye başlaması üzerine Sağlık Bakanlığı, Sağlık Turizmi Aracı Kurumları Yönetmeliği yayımlayacak. Hastaneler kendisi hasta bulmayacak tıpkı turizmde olduğu gibi aracı firmalar hastayı yönlendirecek. Yönetmeliğin temmuzda yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Türkiye, sağlıktaki atağına tüm dünyada reklamlara başlayacak. Tanıtım filmlerinde 'doğru tercih' anlamına gelen İngilizce Right Choise (RC) sloganıyla tanıtım yapılacak.

HAVADAN BUSSINESS TANITIM
Türkiye sağlık turizmi tanıtımını havadan da yapacak. Türk Hava Yolları, Lufthansa, British Airways, Qatar Airways gibi dünyaca ünlü havayollarının ekranlarında Türkiye'nin sağlık turizmi videoları gösterilecek. Tanıtımlar milyonlarca yolcuya ulaşacak.

CEPTEN DOKTOR BULUNACAK
Türkiye sağlık turizmi tanıtımlarını teknolojiye de aktardı. Akıllı cep telefonlarına 7 dilde Türk hastane ve hekimlerinin uygulamaları indirilebilecek. Böylelikle telefonu Almanca, Rusça, İtalyanca, İngilizce, Arapça, Fransızca ve İspanyolca dilde olan vatandaşlar aradıkları branşta tedavi veren hastane ve doktoru rahatlıkla bulabilecek.

SAĞLIK YÜZÜ HOLLYWOOD'DAN
Türkiye 'nin sağlık turizmi tanıtım yüzü, Kuzuların Sessizliği filminden tanınan Hollywood yıldızı Julianne Moore oldu. Moore şu sıralar Los Angeles'ta, Türkiye'nin yeni tanıtım filminin çekimlerini gerçekleştiriyor. Türkiye ilk kez turizm tanıtımlarında sağlık turizmine de ayrı yer verecek.

2014'TE 5 MİLYAR DOLAR
Türkiye , 2013'te sağlık turizminde 2.5 milyar dolar gelir elde etti. Bu yıl hedef 5 milyar dolara ulaşmak. 2023 yılı hedefi ise 20 milyar dolar olarak belirlendi.

i̇şte
türkiye'yi
sağlıkta
dünyaya
tanıtacak
hollywood
yüzü
Yorum (10)
hasan
Neyin citasi...Yine yeni kesf ettiniz...., bu Avrupada zaten var sigotalar araciligiyla bulunuyor ve Hastalar nerede ucuz hizmet sunulursa oraya yönlendiriliyor..burada sehir hastaneleri dedigimiz her gün binlerce zengin arabin tedeavi icin ugradigi yüzlerce o dalda dünyanin en iyi hastaneleri var... bizimki gibi tam donanimli olmasada:)))...bizde doktorun koydugu teshisler co iyiydi simdi onuda zaten bitiriyorlar, kalitesizlik almis basini gidiyor, gece tip fakültesi acip kontenjana faydasi olacak hekimler yetistiriyorlar....
0
Cevapla
aydin sinal
kizacaksiniz ama yinede yazmadan edemiyorum:türkiyedeki saglik hizmetleri bati dünyasinda cok asagi seviyede görülüyor,bunada sebep gelen turistlerin ugradigi muamele,gittikleri saglik kuruluslarinda adeta soyuluyorlar,ve avrupadaki hastalik kasalari bu hesaplari ödemiyor"sahtekarlik"diyorlar.Ikinci korku ise olacak bir komplikasyon sonucu Türk adalet sistemine olmayan güvenleri.Yanlis veya istenmeyen bir meme amaliyatindan sonra Almanyada yapilacak düzeltme ameliyati 4 misli daha pahali,yani astari yüzünden pahali ve saglik kasasi ödemez.Benim basima geldi,türkiyede meme büyütme ameliyati olan kadin bizde birkac kerre ameliyat oldu Türk ismini bile duymak istemiyor,benim narkoz vermemi bile kabul etmedi.Hasili velkelam Türkiyeye avrupadan hasta gelmez,belki arap garibanlari,kuzey irak kürtleri gelir onlarada holiwood artisi gerekli degil.istanbulda yasayan dayimin kizi bile dis protezi icin belcika-brüksele gitti cünki kullanilan malzemeye itimati yoktu.frankfurtan selamlar.
0
Cevapla
MEHMET KAYA
YAŞLI
0
Cevapla
kirpi
türkiye'de tek tek bakılırsa her dalda batı düzeyinde hekim ve sağlık kuruluşları var. ama genele bakıldığında standard düşük. yabancılar için kaliteli hekim ve kurumları bilmek ve ulaşmak sorun. türkler ve parası olan kaliteye ulaşabiliyor. tatil yörelerinde turistlerin özel sigortası var diye soyuldukları bir gerçek. o nedenle hollywood yıldızı yerine kefiyeli nargile içen bir adamı reklam yıldızı yapsalar belki araplardan (kıl tüy saç ektirme ya da tersi kıllı erkelerden epilasyon için gelen araplar iranlılar yaygın) müşteri kopartırdık. tüm görüntün ,kurumların siyasetin ile doğuya kayacaksın; sokak görüntülerin amman, kahireyi andıracak sonra batıdan holywood'u kullanıp hasta çekeceksin. turistin bile her şey dahil otele giriyor ve ayrılacağı gün çıkıyor. kazara marmarise sideye dolaşmaya çıkanlar türkiye amazon macerası yaşayıp ülkelerine dönüyor.
0
Cevapla
selim ileri
Kişiye göre hukukumuz olduğunu tüm dünyaya adeta ilan ettik.Sağlık ki en fazla hukuksal problemlerin yaşandığı bir alan.Adam düşüncek bir başbakanın oğlu için hukuk yeniden dizayn edildi, baştan aşağı değiştirildi..adalet ülkede paraya göre şekil alan bir hükümete bağlı bir müdürlük oldu.ne olacak ters bir durumda...Batılı bunu düşünür.Biz batıdan kendi gurbetçilerimizi 2. evimiz olan irandan da kıl tüğ işleri çekebiliriz.o kadar..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir