Medimagazin logo

Kamu Hastaneleri İstatistik Yıllığı 2014 yayımlandı

Kamu Hastaneleri İstatistik Yıllığı 2014 yayımlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamu Hastane Birlikleri, 2014 yılına ait istatistikleri yayımladı.

 

Kitabı e-kitap olarak görmek için tıklayınız.

 

Yayın editörü Zafer Çukurova ise önsözde şunları yazdı:

 

Ülkemizin özellikle son 10 yılda sağlık sektöründe sağladığı ilerlemede, hastanelerdeki değişim dinamiği başat bir rol oynamıştır. Hastane sektörü bu süreçte, yapı mimarisi ve tıbbi teknolojideki gelişmeler, sunulan hizmetlerde kalite ve performans artışı, bilişim altyapısındaki büyüme, hasta algı ve beklentilerini karşılama ihtiyacı gibi değişim taleplerine nitelik ve nicelik olarak cevap vermek zorunda kalmıştır. Bu değişim ve gelişim doğrultusunda 2014 yılında Kurumumuzca yürütülen çalışmalar kapsamında önemli adımlar atılmıştır.

 

701 Hastane, 137 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve 6 Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile hastalara sunulan hizmetlerin kalitesini ve hasta memnuniyetini arttırmak misyonu çerçevesinde, Kurumumuza bağlı sağlık tesislerinin nitelikli yatak oranını % 43’e çıkardık.

 

Yoğun bakım yatak sayımız 11.874 olmuştur. Özellikli hizmetler alanında hizmet genişlemesine devam edilmiştir. Erişkin KVC Merkezi sayımızı 48’e, Yanık yatağı sayısını 390’a, Perinatal merkez sayısını 14’e, nükleer tıp merkezi sayısını 89’a çıkardık. Bu yıl 29 sağlık bölgesinin her birinde en az 2 hastanede palyatif bakım merkezi açmayı planlıyoruz. Tanısal görüntüleme cihazları (MR, BT ve USG vb.) başta olmak üzere tıbbi teknoloji kullanımında ilerleme kaydettik.

 

Vatandaşlarımıza 182 Çağrı Merkezinden, internet üzerinden ya da mobil uygulama ile randevu hizmeti sunuyoruz. Yurtdışında da sağlık hizmeti sunuyoruz. Belirli periyotlarda yapılan verimlilik değerlendirmesiyle yönetici performansını ve dolayısıyla verimliliği ve hizmet kalitesini arttırmak için çalışıyoruz. “Dijital hastane” konseptine uygun olarak hastaneleri yapılandırmaya, klinik kalite standartlarını geliştirmeye ve klinik rehberleri yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Bu yayın, Kurumumuza bağlı hastanelerde yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu ve ilgili kurumları bilgilendirmek ve uzun zamandır yayımlanmayan yataklı sağlık tesisleri istatistikleri konusundaki eksikliği gidermek amacıyla hazırlanmıştır.

 

Yıllıkta yer alan hastane istatistikleri; kurumlar arası karşılaştırmalı analiz yapma, sağlık plan ve programlarının hazırlanmasında yöneticilere yardımcı olma, araştırma yapmak isteyen akademisyenler, doktora ve yüksek lisans öğrencileri, danışmanlık ve finans firmaları için önemli bir referans niteliğindedir. Bu vesile ile kitabın faydalı olmasını diler, hazırlanmasında katkıda bulunanlara teşekkürlerimi sunarım.

Uzm. Dr. Zafer ÇUKUROVA

Kurum Başkanı

kamu hastaneleri i̇statistik yıllığı
2014
sağlık istatistikleri
sağlık istatistik yıllığı
zafer çukurova
Yorum (1)
Koray Taşcılar
Aferin, çok cici tablolar, grafikler yapmışsınız. Şimdi o tablo ve grafiklerin başlıklarının altına birer açıklama yazın, gerekli dipnotları koyun,kullanılan bir sürü kısaltmanın ne anlama geldiğini yazın, bir de meraklısına bir kaç güzel veri seti hazırlayın ki evlerinde oturup kendi istedikleri analizleri yapabilsinler. Pek çok memlekette hastane istatistikleri yayınlanırken komplikasyon oranları, mortalite hızları, yeniden yatış oranları gibi kalite karşılaştırmasına imkan veren veriler de yayınlanır. Örneğini şurada görebilir, bilgisayarınıza indirip kendi istatistiklerinizi yapabilirsiniz. https://data.medicare.gov/data/hospital-compare
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir