Medimagazin logo

Kendine serum takan hemşire distile su yerine jetokain koyunca hayatını kaybetti

Adana'da, kendisine takacağı seruma saf su yerine yanlışlıkla narkoz eklemesi sonucu hayatını kaybeden hemşire, Adıyaman'da toprağa verildi.
Kendine serum takan hemşire distile su yerine jetokain koyunca hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İddiaya göre, Adana’nın Seyhan ilçesinde özel bir hastanenin ameliyathanesinde 10 yıldır hemşire olarak görev yapan Zeynep Taştan (30), soğuk algınlığı şikayetiyle hastanenin doktoruna muayene oldu. Doktor, Zeynep Taştan'ın grip olduğunu belirterek, serum takılmasını istedi. Serumu hastanede almak istemeyen hemşire Taştan, serumu evde kullanacağını, kendisine sadece damar yolu açılmasını istedi. Koluna damar yolu açılan hemşire, ilaçların bulunduğu kısımdan serum ile birlikte serumun sıvılaşmasını ve kanda pıhtılaşma olmasını önleyen saf su (distile su) yerine, narkozda kullanılan (jetokain) ilacını aldı.

 

Eve gittiğinde komşularıyla bir süre sohbet eden Zeynep Taştan, serum ve ilacı damar yolundan almaya başladı. Narkozda kullanılan ve kesinlikle damar yolundan alınmaması gereken cetokaini son anda fark eden Taştan, durumu komşularına bildirdi. Zeynep Taştan daha sonra evde bayıldı. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, Taştan'ın kalbinin durduğunu belirledi. Taştan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Adana Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Zeynep Taştan, sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakımda 9 gün yaşam mücadelesi veren hemşire hayatını kaybetti.

 

 


Hemşirenin Adana'dan geniş bir araç konvoyuyla alınan cenazesi, Adıyaman merkez Dardağan köyüne getirildi. Cenazenin gelmesiyle köyde ağıt sesleri yükseldi. Genç hemşirenin sinir krizleri geçiren yakınları, güçlükle ayakta durdu. Zeynep Taştan, Dardağan köyü mezarlığında toprağa verildi.
Taştan'ın halasının oğlu Aziz Akdağ, "Yanlış bir iğne yapması sonucu genç yaşta hayatını kaybetti. Ailesi ve biz perişan durumdayız. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

 

kendine
serum
takan
hemşire
distile
su
yerine
jetokain
koyunca
hayatını
kaybetti
Yorum (7)
aydin sinal
40 yillik hekimim böyle bir haber ne duydum ne isittim;grip oluyor serum(ne demekse) verilmesini istiyor,evde ben takarim diyor,serumun sivilasmasini(serum sivi degilmi?),kanin pihtilasmasini önleyen(nicin kan pihtilasacak) saf su(distile su kizilcahamam sodasi degil) ile jetokain infise ediyor,saf su,distile su ne demek?,jetokain avrupada piyasadan kalkali 40 sene oldu,nicin öldürsün?jetokaini fark eden hemsire ilk önce komsulari haberdar ediyor,112 yi degil.yogun bakimda 9 gün kalan hastanin teshisi ne tedavisi ne?Vallahi oynatmaya az kaldi doktorum nerde? benim tavsiyem bu ise kriminal polis bir el atsin.
17
Cevapla
elif
Acılı ailenin başı sağolsun. Demiştik hiç bir sağlık çalışanı taksirle adam öldürmez diye, taksir varsa zavallı hemşire kendisini mi öldürürdü, sonuçta insan elinin olduğu her yerde hata olabilir, ancak taksirle hiç bir sağlık çalışanı başka birini öldürmez... Zavallı sağlık çalışanlarının genelde rapor alamayıp, kendi sağlık sorunlarını kendilerinin hallediyor olması çok acı...
8
Cevapla
Yaprak demir
Distile su dedikleri ampul serum fizyolojiktir olsa olsa ve damar yolunun tıkanmaması için yada açmak için vermiş olabilir diye düşündüysem de açıkçası çok mantıklı gelmedi jetokain ile karıştırması.Bence de konu detaylı incelenmeli.
0
Cevapla
ali güney
saçmalıkbence.bir milyon jetokain yapmışımdır ve nadiren ıv olmaktaydı.hiç komplikasyon gelişmemiştir.bir bit yeniği var sanki.
3
Cevapla
misaifir
pardon ya bu nasıl bir haber metnidir sözüm ona sağlıkçıların olduğu bir platform ve seruma saf su yerine narkoz eklemek ne demek????Allah ailesine sabırlar versin
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir