Medimagazin logo

Kongrede sunum yaparken fenalaşan profesör, kalp nakli bekliyor

Antalya'da katıldığı kongrede fenalaşan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öner Gelişken, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.
Kongrede sunum yaparken fenalaşan profesör, kalp nakli bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA-Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen Türk Oftalmoloji Derneği 47. Ulusal Kongresi'ne katılan 58 yaşındaki Prof. Dr. Gelişken, 2 gün önce sunum yaptığı sırada fenalaştı.

İlk müdahalesi meslektaşları tarafından yapılan Gelişken, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Burada yoğun bakım ünitesine alınan Gelişken'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Kalbi destekleyici tedavi gören Gelişken'in acil kalp nakli yapılması gerektiği kaydedildi.

Hastane yetkilileri, Gelişken için Sağlık Bakanlığının Ulusal Bekleme Listesine "Acil kalp nakli bekleyen hasta" şeklinde bilgi verildiğini bildirdi.

 

kongrede
sunum
yaparken
fenalaşan
profesör
kalp
nakli
bekliyor
Yorum (2)
Frankie Bellevan
prof.dr.öner gelişken hocamıza acil şifalar diliyorum. umarım hocamızın ihtiyaç duyduğu kalp en kısa sürede bulunur.. bu gibi haberleri duyunca organ bağışındaki yetersizlik daha da kahredici oluyor. vatandaşlardaki duyarsızlığı bir dereceye kadar anlıyorum da yasa koyucular neden daha fazla duyarlı değiller bunu anlamak çok zor.. duyarlılıklarının artması için aynı ya da benzer durumların kendilerinin de başlarına gelmesi mi gerekiyor ? organ bağışı ülkemizde zorunlu hale getirilmelidir. organını bağışlamak istemeyenler vasiyette bulunmalıdır. ülkemiz şartlarında mantıklı ve doğru olan budur.
0
Cevapla
Dr.Tan
Öner Arkadaşım gerçekten seçkin ve kibar kişiliği ile hayranlık uyandıran zerafete sahip ... 32 Yıl önce Beiçika dan yeni dön- düğünde kendisini tanıdım... Hiçbir zaman ucuz ,frapan ve aabsürd davranışların adresi olmadı.... Ama bu davranışlarla karşılaştı. Ciddi ritm bozuklukları başladı.Zarif kişi- liği taşıyan kalb... artık dayanamadı.. yazık ki gerçek bir şövalye yenildi.. Yaşama dair en güzel şanşlar senin olsun değerli ve zarif arkadaş ...........
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir