Medimagazin logo

Küçükusta'dan "namussuz hekim" açıklaması

Küçükusta'dan "namussuz hekim" açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Namussuz değil, başını kuma gömmüş hekimler

 

Değerli meslekdaşlarım,

 

Dr. Ceyhun Balcı’ nın Hekim ve Endüstri başlıklı mektubunda elektronik ortamda dolaştığını bildirdiği iletinin bana ait olduğunu sanıyorum (1).

 

Çünkü tıp kongreleri için bayi toplantısı benzetmesini yapan ve bunu pek çok yazımda da tekrarlayan benim. Bu metaforu benden başka birisi veya birileri de kullanmışsa onu bilemem.

 

Sayın Balcı, ana fikri “Tıp kongreleri bayi toplantısıdır”  olan yazıma sadece “Kuşkusuz hekimlerin ilaç firmalarının etkisi altında olmaması gerekir”ifadesiyle değinip yazıda bahsi geçmeyen bambaşka hususları tenkit etmektedir.

 

Bir makale sınırları içinde o mevzuuyla ilgili tüm sorunları ele almak mümkün olmadığı gibi bu yazıdan nasıl olup da sağlık ortamında her şeyin yerli yerinde ve doğru gittiği gibi izlenim edindiğini de anlayamadım.

 

Benim, bu yazıda sayın Balcı tarafından dile getirilen maddeler dâhil, tıp eğitimi ve sağlık sistemi hakkında sayısız makalem ve bunların derlenmesiyle hazırladığım kitaplarım var (2).

 

Arzu edenler bunların tümünü sitemde bulup okuyabilirler (3).

 

Sayın Balcı da onun gibi düşünenler de yanılmaktadır. Bu, kesinlikle “namussuz hekim” imgesine oynayan bir yazı olmadığı gibi hedef tahtasında da doktorlar yoktur.

 

Bu yazı tam tersine biz hekimleri sadece kendi çıkarları için “kullanılıp atılacak bir mendil” olarak gören ilaç endüstrisini hedef almaktadır.

 

İşin bence acı tarafı, meslekdaşlarımın büyük çoğunluğunun teknolojinin ulaştığı seviyenin ve kongre sistemi üzerinden kendileriyle “oynandığının” hâlâ farkında bile olmamalarıdır.

 

Sitemde “Doktorlar bayi toplantılarından nasıl kurtarılabilir” başlıklı yazımın en sonunda yer alan “Dear Doctors” rumuzlu bilgisayar mühendisinin yorumunu tüm hekimlerin okumasını diliyorum (4).

 

Evet, görüşümde sonuna kadar ısrarlıyım: Günümüz şartlarında gerçekleşen tıp kongreleri bayi toplantısından başka bir şey değildir.

 

Hekimler arası iletişimin ve toplantıların ilaç firmaların katkısı ile ama kimsenin “esir alınmasına” fırsat verilmeden de ve onların hiçbir dahli olmadan da nasıl gerçekleştirilebileceğine ait görüşlerim yazılarımda vardır; tekrarlamak istemiyorum.

 

İlaç endüstrisi ile hekimler arasında hiçbir çıkar ilişkisinin olmadığı güzel günlere kavuşmak dileği ile herkese selam, sevgi ve selâmlar.

 

Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

 

KAYNAKLAR

1.  http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/okuyucudan/tr-hekim-ve-endustri-1-79-39677.html

 

2.  Kitaplarım: Biri Bizi Hasta Ediyor/Bu İşte Bir Domuzluk Var/ Adamın Biri Doktora Gitmiş, Gidiş O Gidiş/ Bir, İki, Üç Tıp: Tababet Komada, Doktor Depresyonda, Hasta Teyakkuzda/ Kalbime Koy Başını Doktor.

3.  www.ahmetrasimkucukusta.com

4.  http://www.ahmetrasimkucukusta.com/2011/12/23/bir-tavsiye/8796/

küçükusta'dan
"namuzsuz
hekim"
açıklaması
Yorum (29)
Osman D
Editöre, Sayfanızda bundan sonraki 1 ay süresince başka bir Küçükusta haberi daha çıkarsa sayfanızı artık tıklamayacağım. Yahu bu adamla sizin tanışıklığınız nedir? İki günün başında bir Küçükusta haberi. Görüşü, fikirleri çok değerli olsa da yaralansak bari. Ama o da yok. Bu ülkede görüşü, düşüncesi olan, bunları ifade eden birçok başka değerli akademisyenler de var. Mikrofonu biraz onlara uzatın da hiç olmazsa ufkumuz genişlesin. Artık Küçükusta haberi okumak, duymak istemiyorum. Lütfen yeter. Lütfen.
0
Cevapla
mehmet necmettin kaynar
Sen bu toplantılardan sadece beyin yıkanmasını anlıyorsun. Halbuki bu toplantılarda insanlar tatil yapıyor ve istedikleri güvendikleri hocaların derslerine giriyor geri zekalı olmadıklarından burada anlatılanları bir emir gibi anlamıyorlar . Ama sen mesleğine ihanet ediyorsun ve ayrım yapmadan bütün bu toplantılara katılan meslektaşlarını gerzek ve beyni yıknamış mahlukatlar yerine koyuyorsun. Tombaladan profesör olmuşsun yayının bile yok . Sadece populersin sadece arkanda cemaat var parti var. Profesörsen yayınınla konuş. Yazmış olduğun kitaplar sadece halka yönelik kitaplar bilimsel değil. Allah hastaları senin gibi şarlatan doktorlardan korusun. Sayende faşist yönetimlerde olduğu gibi doktorlara yasak geldi ( doktor düşmanı ) artık doktorlar ilkokul öğrencisi gibi kongre yapacak. Sana önerim kongreler de yoklama yapılmasını öner cemaat seni dinler çünkü. sevgi ve saygılar.
0
Cevapla
M.Y
Sen den akademisyen olmaz,olsa olsa magazinsel televizyonların konu mankeni olur !
0
Cevapla
y.yılmaz
dears doctor adlı yorumu okudum dandikten öte bir şey değil nedense konu tıp oldumu başlıyor herkes yayınsayısından sanki mühendisliktekiler dağları devirdilerde mühendisliklerin patent başvuruları yerlerde geziyor çoğunun eline tornavida versen bıçaktan ayırt edemiyor gelmiş yayın sorguluyor internetten lisans yapmışmış yakına internet prof larıda türer.Sn hocamızda bu yorum çok güzelmiş gibi tavsiyede bulunuyor hayret.:(
0
Cevapla
drx
NE GÜZEL YAZMIŞ KÜÇÜKUSTA(!) "Bu yazı tam tersine biz hekimleri sadece kendi çıkarları için “KULLANILIP ATILACAK BİR MENDİL” olarak gören İLAÇ endüstrisini hedef almaktadır." demiş...sonra devam etmiş, "İşin bence acı tarafı, meslekdaşlarımın büyük çoğunluğunun teknolojinin ulaştığı seviyenin ve kongre sistemi üzerinden kendileriyle “OYNANDIĞININ” hâlâ farkında bile olmamalarıdır." diye buyurmuş..veee finali bağlamış büyükusta, "İLAÇ endüstrisi ile HEKİMLER ARASINDA HİÇBİR ÇIKAR İLİŞKİSİNİN OLMADIĞI güzel günlere kavuşmak dileği ile herkese selam, sevgi ve selâmlar." BEN DE AYNI ŞEYİN ALTINI İMZALARIM,AMA BİR ŞEYİ DAHA YAPARIM, İLAÇ SEKTÖRÜ YERİNE "MEDYA SEKTÖRÜ" DE YAZARIM.. siz imzalayabilirmisiniz kendi sözlerinizi "MEDYA SEKTÖRÜ" eklenince? azcık çıkarınız bozulur ama, ne yapalım? bu sözler sizin.. hadi görelim sizi küççük usta..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir