Medimagazin logo

Prof. Dr. Gazi Yaşargil kendinden sonraki varisini açıkladı!

Dünyadaki nörolog sayısının çok yetersiz olduğunu vurgulayan Yaşargil, kendini en iyi takip eden doktoru açıkladı
Kaynak: ntv.com.tr
Prof. Dr. Gazi Yaşargil kendinden sonraki varisini açıkladı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Toplumda daha çok ‘sara’ olarak bilinen epilepsi, sadece Türkiye’de 1 milyona yakın insanı etkileyen, en yaygın nörolojik hastalık.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi,  26 Mart "Mor Gün", yani Epilepsi Farkındalık Günü’nde akıllı telefon uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama sayesinde hastalığın seyri akıllı telefonlardan takip edebilecek.

Epilepsi hastalarının çeşitli verilerini kaydeden, hasta yakınları ve hekimlerinin doğru veriyi analiz etmelerini sağlayan, “Epilepsi Günlüğü, Epilepsi Nöbeti Video Kaydı” gibi özellikleri içinde barındıran akıllı telefon uygulaması, “Yeditepe EpilepsiSİZ” ios ve android işletim sistemlerinde uyumlu olarak birçok telefonda ücretsiz indirilerek kullanılabiliyor.



Uygulamanın en önemli özelliği olan epilepsi günlüğü ve epilepsi nöbeti video kaydı ile hastalığın teşhis ve tedavisinde gerekli olan çeşitli veriler kayıt altında tutuluyor ve hasta istediğinde doktoru ile paylaşabiliyor.



PROF. YAŞARGİL EPİLEPSİ AMELİYATI FAZLA BİLİNMİYOR

Proje kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Amerika ve İsviçre’de toplam 220’ye yakın epilepsi ameliyatı yaptığını belirterek, “Belki 10 bin ameliyat yapardım; ama hastalar epilepsi cerrahisini bilmiyorlar, bilenler de korkuyor” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dünyadaki nörolog sayısının çok yetersiz olduğunu vurgulayan Yaşargil, şöyle devam etti: “Doktor yetişmiyor. Beni takip eden, mikrocerrahi alanında dünyada en önde giden bir cerrah var: Prof. Dr. Uğur Türe. Epilepsi cerrahisinde onun geliştirdiği bir metot var ve Prof. Dr. Türe’nin yaptığı vakalar çok başarılı.”
 

Prof. Dr. Yaşargil, epilepsi nöbetlerinin çok çeşitli olduğunu ifade ederek, “Hasta bir anda pis bir koku duyuyor, yemek borusunda rahatsızlık hissediyor, kalbi yanıyormuş gibi hissediyor; ama epilepsiden şüphelenmiyorlar. Nöroloji hekimine başvurmuyorlar, bunlar da epilepsi belirtisi olabilir. İçki ve uyuşturucu ilaçlardan herkes uzak durmalı, beyin hücrelerine çok kötü etkileri var” dedi.



EPİLEPSİ TEDAVİ EDİLEBİLİR

Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ve Prof. Dr. Berrin Aktekin’in epilepsinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna vurgu yaptığı toplantıda, ilaca dirençli epilepsi hastalarına umut olan cerrahi tekniklere dikkat çekildi.

Tedavide önceliğin ilaçlarda olduğunu belirten uzmanlar, ilaca dirençli vakalarda cerrahi operasyonların ve beyin pilinin de uygulandığına vurgu yapıyor.

prof.
dr.
gazi
yaşargil
kendinden
sonraki
varisini
açıkladı!
Yorum (1)
Sevgi Öksüz
sayın çok değerli prof.dr.gazi yaşargil hocamızın öğrencisi rahmetli prof.dr.musa nurcan özdamar hocamız sayesinde beyin sapı kavernium (anjiyoma) amaliyatını bende başarılı bir şekilde gazi hocamın yardımınla ferçekleştirdi. şimdi tekrar beyin sapında kanama var ve tansiyonum çok zor denge tutul
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir