Medimagazin logo

Rapor veren doktor hedef gösteriliyor

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başbakanlık müşavirine rapor veren hekimin peşinen suçlu ilan edildiğini belirterek muayenede bulguların nasıl olduğunun doktorun sorumluluğunda olmadığını kaydetti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Rapor veren doktor hedef gösteriliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Birkaç gündür müşavire rapor veren ve aynı zamanda ATUDER üyesi olan hekimle ilgili Dernek Başkanından Medimagazin’e açıklama geldi.

Açıklamada hekimin olayların içine çekilmeye çalışıldığı ve hedef gösterildiği ifade edilirken “Bu konuyla ilgili olarak öncelikle olayın soruşturulmasına karşı olmamakla birlikte meslektaşımız bir gün önce ‘’doktor aranıyor ‘’daha sonra ‘’doktor bulundu’’ şeklinde merkez medyada isim ve soyadı ve çalıştığı yerle birlikte haberlere konu yapılmış, bir nevi yargısız infaz yapılarak peşinen suçlu ilan edilmiş ve sahtekarlıkla suçlanmış böyle hassas bir zamanda öfkeli bir kitleyle karşı karşıya getirilmiştir” denildi.


TTB’nin gösterdiği tavrı da eleştiren ATUDER Başkanı Başar Cander “Meslek odalarının öncelikli görevi meslektaşlarının hak hukukunu korumak olması gerekirken bu konuda tutunulan tavrı kamuoyunun değerlendirmelerine sunuyoruz” dedi.

Acil servise başvuran hastaların kimliğine ve makamına ve suçlu olup olmadığına bakılmaksızın tedavi hizmetleri verilmekte ve ihtiyacı olanlara istirahat raporu verilebildiğ kaydedilen açıklamada “Bu hak kanunen tüm hekimlere verilmiştir. Travma geçirdiğini ifade eden kişiler için bu konu adli kayıtlara alınmakta , işin bu boyutuyla emniyet birimleri ilgilenmektedir. Muayene sonucundaki bulgular da kayıt altına alınmaktadır, bunların nasıl olduğunun tespiti görevli doktorun işi değildir” denildi.

rapor
veren
doktor
hedef
gösteriliyor
Yorum (19)
Frankie Bellevan
başar hocamızın meseleyi ele alış biçimi ve rapor verme olayı ile ilgili ttb'nin tavrını eleştirisi haklıdır. ttb bu konudaki yanlış tavrını düzeltmelidir. maden işçilerimize sonuna kadar destek olmak ayrı birşey,rapor konusu ile gündeme gelen doçent meslektaşı karalama kampanyasına alet olmak,bu konuda başı çekmek ayrı birşey. burada meslektaşımızın işkenceci birilerinin suçuna ortak olma,olayı yok sayma,gizleme,örtbas etme girişimi yoktur. yeri geldiğinde teröriste bile sağlık hizmeti vermekle yükümlü bir meslek grubunun üyeleriyiz. bu konularda siyasi düşüncemize göre hareket edemeyiz. ayrıca doçent meslektaşımız veya bir başka meslektaşımız yusuf yerkel'in darp ettiği vatandaşımızın benzer şekilde başvurusu durumunda rapor vermeseydi veya darp izlerini görmezden gelseydi,yok saysaydı o zaman ttb'nin haklı bir tarafı olabilirdi. ama durum öyle değil.
0
Cevapla
korhan
Agzina saglik basar hocam. TTB her zamanki gibi meslektasini korumak yerine ideolojisine hizmet etmeye devam ediyor.
0
Cevapla
dr
kendileri zamanında bir branşı hedef gösteren açıklamalar yapmıştı aklına geliyor mu acaba? o raporun hakkıyla verildiğini düşünüyor mu acaba? kendi uzmanlığının böyle şeylere alet edilebilir olması hakkında neden tek kelimesi yok.
0
Cevapla
oğuz urgan
Suçlu bulundu; Rapor yazan Doktor ! ! ! Acaba siz hiç şahit oldunuz mu '' Ben birini tekmeledim - yumrukladım, bu nedenle rapor istiyorum'' diye rapor almaya gelen birisine ! TTB doktor hakkında soruşturma açmış. Neden? Günde 10 binlerce rapor yazılıyor bu ülkede, bu güne kadar kaç hekime verdiği rapor nedenli soruşturma açıldı? Soruşturmayı bu işi yapana açacaksınız. Kimin gücü kime yetiyorsa ona dokunuyor, gerisi benim sorunum değil! Ayağıma vurdular, bu nedenle darp raporu istiyorum diyen, dizinde bağ yırtığı olan birine vereceğiniz her rapor suç mu kabul edilecek bu saatten sonra ? Bu işin adını doğru koymak lazım. Hipokrat yemini etmiş, daha ötesi vicdan sahibi her hekim, kendisine başvuran her hasta için eşit mi davranmalı ? Yoksa kişilerin gelmişini, geçmişini, basında çıkan haberleri dikkate de alarak hakim gibi, savcı gibi mi davranmalı? Bizler rapor verirken halkın vicdan muahesebesini de yapacak isek, Dr titrinin önüne Hakim, savcı gibi titrler de mi almalıyız. Araba ile birini ezen ve ölümüne sebep olan biri acil servise başvursa, başımı cama çarptım dese ve sizden rapor istese, ne yaparsınız? Ne yazarsınız o rapora? Acaba başkasının ölümüne yada yaralanmasına sebep oldu mu ? diye düşünüyor musunuz verdiğiniz her raporda. Yada düşünmeli miyiz? Sonuç olarak bu raporu veren doktorla uğraşmaya başlanmış, suçlu o ilan edilmeye çalışılmaktadır. Bu raporun yazılması mıdır temel sorunumuz bu olayda? Bu rapor hangi şartlarda yazılmıştır? Raporda tekme atan şahısın tekme atması sonucu yaralandığı mı yazıyor sizce? Yada bu beklenti vardı sanırım bazılarında. Sanki böyle yazıyormuşcasına suçlu bulundu, rapor yazan hekim. Tekmeyi atanın, üzerine bir de rapor alanın hiç mi suçu yok. Birgün hepimizin başına gelebilecek bir olay. Hekimler birbirine sahip çıkmalı diye düşünüyorum. TTB'ye de tabiplerin birliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
0
Cevapla
murat murat
benim anlamadıgım olay soma da oluyor bu dr arkadas aynı gun 7 gun rapor veriyor guzel de ankaradan veriyor simdi acilci arkadaslara soruyorum olayla arasında 400km olan bir yerden görmeden rapor verilmesi hukuken mumkun mu ya vicdanen mumkun mu? kim neyi savunacaksa elini vicdanına koysun ttb zaten bitik marjinal bir örgut olma yolunda depar ata ata gidiyor ama bakanlık da neyi savunduguna bir baksın bence son olarak boyle darp olayı olan bir insan da devlet kademesinde kalmamalı hani dr un hastaya uyguladığı siddete ceza getirenler nerede?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir