Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığımız. 20 bin uzman hekim açığı olan, 10 bin pratisyen hekim açığı olan en az 50 bin hemşire açığı olan bir ülkeyiz'' dedi.
Sağlık Bakanı: En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TEKİRDAĞ-AK Parti Çorlu 5. olağan genel kurul sonrası ilçedeki özel bir hastanenin açılışına katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, öncelikle şifa yuvalarında, hastanelerde vatandaşlara sağlık hizmeti sunan hekimlere, hemşire ve ebelere, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini belirtti.

İster özel sektörde olsun ister kamuda olsun ülke olarak, vatandaşlara sağlık hizmeti sunumunda çok önemli bir başarıyı çalışanlarla yakaladıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, ''Onların hoşgörüsüyle, onların mesleğine olan saygısı ve bağlılığıyla, fedakarlıklarıyla, merhametli duruşlarıyla şefkatli yürekleriyle gerçekten cumartesi yok pazar yok gece yok yıl başısı yok bayram yok seyran yok ama onlar her zaman vatandaşımızın yanında. Derdi olanın derman olmaya ve acısı olanın acısını sancısını dindirmeye çalışan bir sağlık camiamız var'' diye konuştu.

Türkiye olarak özel sektör, kamu ve üniversitelerin sağlıkta çok önemli bir noktayı yakaladığının altını çizen ve gelecek süreçte konuyla ilgili yeni hedef ve vizyonlarının olduğunu aktaran Müezzinoğlu, 77 milyon ülke insanına daha kaliteli, standardı her geçen gün yükselen bir sağlık hizmeti sunumunun geliştirildiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, şunları dile getirdi:

'Sağlıkta da dünya standartlarını yakalamış sağlık birikimi, mesleki birikimine sahibiz. Teknolojik altyapıya, fiziki mekana sahibiz. Bundan sonra sağlık turizminde önemli stratejik hedeflerimizi oluşturma gayreti içerisindeyiz. Özel sektörün de bu anlamda artık rutin hemen etrafındaki hastalara değil biraz da çevreye bakarak stratejik planlar yaparak, o planlarda bizden kadro ve yatak isterlerse o zaman önlerini daha çok açarız.''

''En büyük sorunumuz hekim ve hemşire açığımız. 20 bin uzman hekim açığı olan, 10 bin pratisyen hekim açığı olan en az 50 bin hemşire açığı olan bir ülkeyiz.'' diyen Müezzinoğlu, bütün bu eksikliklerine rağmen standart yüksek bir sağlık hizmeti sunumunu başarıyor olmalarının belirli kurallar ve prensiplerle başarabildiklerini vurguladı.

Kendisinin de zamanında özel sektöre hizmet verdiğini anımsatan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Çünkü 20 bin uzman açığı bu ülkenin açığı. Elimizdeki uzman kadrosu bu milletin kadrosu. Hakkari'de, Siirt'te, Ordu'da istiyor. Geçtiğimiz hafta cumartesi Samsun'da, pazar Muğla'daydım. Samsun'da elime bir dosya verildi, yaklaşık 70 civarında uzman hekim talebi, Muğla'da elime bir dosya yaklaşık 40 uzman talebi. Dolayısıyla hep birlikte mevcut yetişmiş insanımızı planlayarak daha verimli değerlendirerek daha iyi günleri inşallah birlikte başaracağız.''

Müezzinoğlu, daha sonra ilçedeki bir mağazanın açılışına katıldı.

sağlık
bakanı:
en
büyük
sorunumuz
hekim
ve
hemşire
açığı
Yorum (18)
dr
Bir uzman hekim olarak 100 metre ilerde günde 20 reçete repete eden bir pratisyen aile hekimininin yarısı kadar para kazanıyorum.Bu ülkede ne kadar eğitimliysen işin o kadar zor. Bu nasıl bir adalet duygusuymuş anlamadık gitti. Yarın uzman hekim sayısı arttığında 3 kuruşa özel sektöre peşkeş çekersiniz olur biter.
0
Cevapla
Ali Canatar
Türkiye de hekim ve hemşire fazlalığı vardır.Evde oturan ve atama bekleyen bir sürü ebe , hemşire,sağlık memuru var.Bugün ücra kentlerde bile 5 er 10 ar dahiliye ve genel cerr. uzmanı bulunmaktadır.Amaç sayıyı daha da artırıp daha ucuza ve 24 saat çalışacak modern köleler yetiştirmektir.Uzman hekim geliri muslukçu,çatıcı,elektrikçi gibi mesleklerle aynı düzeydedir.Bari lise son sınıf öğrencileri bu yazıyı okusa da Tıp seçmese.Tıp ı mutlaka isteyenler de belli,oturmuş fakülteler dışındakileri yazmasa.Artık biyokimya,dermat.,patoloji gibi riski az branşların istenir olması bakanlık yetkililerini hiç mi düşündürmüyor?Bugün iyi muayene olmak isteyen kişi SGK anlaşması olmayan özel hastaneye gitmek zorundaysa bu sisteme nasıl iyi diyebilirler?Hasta memnuniyeti derken hekimler unutuldu.Saygılarımla.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
kamil ömür meslektaşımızın ifade ettiği gibi sayın bakanın ifadeleri gerçekleri yansıtmıyor.. en büyük sorun zat-ı şahaneleri tarafından sağlık sisteminde izlenen yanlış politikalar sonucunda tüm sağlık çalışanlarının maraba olarak kullanılır hale gelmesi.. hatta bırakın pratisyen hekimi vatandaş artık uzmanlara da güvenmiyor,yrd doçente de.. yani halk nezdinde,vatandaş nezdinde profesörden,doçentten aşağısı kurtarmıyor..
0
Cevapla
dr.vk
adamlar hekimlik mesleğini bitirmeye yemin etmişler, hangi branş hekimine ihtiyaç var hangisine yok araştırmıyorlar bile , hekimler arasında bile ücret adeletsizliği var , uydurdukları performans ucubesi etik değer bırakmadı hatalarını anlasalar bile inat için vazgeçmiyorlar
0
Cevapla
Mehmet K. Çelenk
Hekim emekli maaşları asla ve asla artmayacak. 1600-1700 lira gibi kalacak. Sebeplerini yazacağım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir