Medimagazin logo

Sağlık çalışanları Facebook ve twitter'da "şiddete sıfır tolerans" için buluşuyor

Sağlık çalışanları son günlerde neredeyse rutin hale gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek için Facebook ve twitterda organize oldu.
Sağlık çalışanları Facebook ve twitter'da "şiddete sıfır tolerans" için buluşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sürekli şiddete maruz kalmaktan yorulan ve “şiddetin” gündelik yaşamın rutini haline gelmesinden bunalan sağlıkçılar sosyal medya aracılığıyla bu konuya dikkat çekmek üzere bir araya geldi.  2 günde 20 bin’e yakın sağlık çalışanının üye olduğu sosyal oluşumun hedefi 14 Mart 2012 tarihinde, saat 12 ve 22’de Türkiye’nin en büyük ortak sosyal medya eylemini düzenlemek ve sağlıkta yaşanan şiddete kamuoyunun dikkatini çekmek.

Dr. Erdinç Nayır, Dr. Fatih Batı, Dr. Ulaş Çamsarı, Dr. Mehmet Özgür Niflioğlu ve Tıp Fakültesi öğrencisi olan Hilal Tuzcu’nun beraber kurduğu sosyal medya grubu ile ilgili Dr. Mehmet Özgür Niflioğlu Medimagazin’e şu açıklamada bulundu:

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete “Sıfır Tolerans” grubunun ilk hedefi, sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen şiddet olaylarında toplumsal farkındalığı arttırmaktır. Bu amaçla öncelikle medya kuruluşları ile iletişime geçerek, konuya özen gösterilmesi konusunda destek istenecektir. Devamında oluşturduğumuz “sosyal” insiyatif ile, bu alanda caydırıcı ve sağlık çalışanlarının vicdanını rahatlatıcı kanunlar çıkarılmasını T.B.M.M.’den, sivil toplum kuruluşları aracılığı ile talep edeceğiz. Tüm bu aktivitelerimizin ilk etabı için 14 Mart tıp bayramını hedefledik. 14 Mart tarihinde tüm Türkiye’nin bu sosyal medya insiyatifini konuşmasını hedefliyoruz. Sağlık alanında yürütülen bu sosyal medya hareketi, bu konuda uzmanlaşmış ve daha önce yine bu alanda başarıları olan sağlık çalışanları tarafından titizlikle yürütülmektedir. Susmak şiddeti onaylamaktır! Bu sebeple susmuyor ve şiddeti onaylamıyoruz.  Tepki göstermek için sıranın bize gelmesine de gerek olmadığını düşünüyoruz! Biz bu konuda çalışma yapmayı sosyal sorumluluk olarak kabul ettik. Şiddete karşı kurduğumuz tek çatıda, şiddete geçit vermemek için ne gerekiyorsa yapacağız. 

 

FACEBOOK'tan destek için:

http://www.facebook.com/groups/sagliktasiddetehayir/

 

TWİTTER İÇİN:

#hekimesiddetehayir

#sagliktasiddetehayir

sağlık
çalışanları
facebook
ve
twitter'da
"şiddete
sıfır
tolerans
için
buluşuyor
Yorum (38)
bevliyeci
Beyhude çabalar...Hiç bir işe yaramıyacağını grubu kuranlardan daha iyi bilen yok bence.....
0
Cevapla
Siz Öyle Sanın
Siz öyle sanın doktor bey bu sabah Kanal D'deydik! Buyrun izleyin link: http://www.youtube.com/watch?v=s7TIptv64mQ&feature=youtu.be
0
Cevapla
Dr. Pishman
Olsun;hiç yoktan iyidir.'14 Martda 12.00'ye kadar iş bırakmak' seçeneğiyle de desteklenmeli!
0
Cevapla
RKTR
Bence de beyhude .. De. Bellevan’ın dediği gibi, genel grev dışındaki her türlü çaba boşa .. Bunlara vız gelir, tırıs gider. Belki gülüyorlardır da ..
0
Cevapla
dr
sağlık bakanı 2-3 yıl önce sağlık çalışanlarına şiddete karşı önlem alacağını söyledi ...hani nerede nasıl bir gelişme...artık her ekrana çıktığında bir kelimesini bile dinlemiyorum son 5 yıldır aynı şeyleri söyleye duruyor...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir