Medimagazin logo

Sağlık çalışanlarına Çek Cumhuriyeti'nde riskli bebeklere hemşirelik öğretilecek

Riskli Bebeklerde Hemşirelik Bakımı ve Güvenli Taburculuk Projesi kapsamında 24 sağlık çalışanı, Çek Cumhuriyeti Charles Üniversitesi'nde eğitim alacak
Sağlık çalışanlarına Çek Cumhuriyeti'nde riskli bebeklere hemşirelik öğretilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA  - Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 2013 Teklif Çağrısı Dönemi Leonardo da Vinci hareketlilik projelerinden "Riskli Bebeklerde Hemşirelik Bakımı ve Güvenli Taburculuk Projesi" kapsamında sağlık mensupları bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Proje kapsamında katılımcıların, bebek ölüm hızının düşük olduğu, ileri teknoloji ve bakım standartlarına sahip Çek Cumhuriyeti'nde eğitim almaları ve yeni doğan ünitelerini ziyaret ederek, buralarda riskli yeni doğan hemşirelik bakım uygulamalarını gözlemlemeleri ve deneyimlemeleri amaçlanıyor.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, projenin, katılımcıların riskli doğumlarda taburculuk ve aile eğitim modüllerini öğrenmesini, mesleki bilgi ve becerilerinin artmasını sağlayacağını söyledi.

Hülür, katılımcıların yeni doğan ünitelerinde bulunan teknolojileri tanıma ve etkin kullanabilme olanağı elde edeceklerini vurgulayarak, Çek Cumhuriyeti'ndeki eğitim sonrasında konuyla ilgili eğitim materyalleri hazırlanıp konferans, seminer, çalıştay ve panellerde katılımcılardan deneyimlerini aktarmaları amacıyla destek alınacağını ifade etti.

Katılımcıların sınav ve uygulamalara da tabi tutulacağına değinen Hülür, şunları kaydetti:

"Katılımcılar, yurtdışında bulunduğu sürede edindikleri teknik bilgi, mesleki beceri ve almış oldukları eğitim modülleri konusunda ev sahibi ortağımız tarafından sınava tabi tutulacaklardır. Sınavda başarılı olanlara katılım belgesi ve Europass Mobility Belgesi verilecektir. Eğitim sonrasında elde edilen bu belgeler katılımcılarımızın iş hayatlarında gerek kişisel becerileri gerekse mesleki becerilerini gösteren bir belge niteliğinde olacağı için meslek hayatlarında kendilerine önemli bir referans kaynağı oluşturacaktır."

Proje kapsamında ilk grup, 12 katılımcıyla 18 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında, ikinci grup ise 12 katılımcıyla 16 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti Charles Üniversitesi'nde eğitim alacak.

sağlık
çalışanlarına
çek
cumhuriyeti'nde
riskli
bebeklere
hemşirelik
öğretilecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir