Medimagazin logo

Sağlıkta şiddet olaylarına tepki

- Diyarbakır Sağlık Platformu, 2 yıl önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Arslan'ın ölüm yıl dönümü dolaysıyla açıklama yaptı
Sağlıkta şiddet olaylarına tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Sağlık Platformu, 2 yıl önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü dolaysıyla açıklama yaptı.

Diyarbakır Sağlık Platformu üyeleri 2 yıl önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Arslan'ın ölüm yıl dönümü ve sağlıkta şiddete tepki göstermek amacıyla Diyarbakır Devlet Hastanesi bahçesinde açıklama yaptı.

Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Dr. Cengiz Günay, açıklamada, sağlık çalışanlarının her gün şiddet gördüğünü belirterek, Dr. Arslan'ın Gaziantep'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildiğini, aradan geçen 2 yıla rağmen sağlık çalışanlarının ülkenin dört bir yanında her gün şiddet görmeye devam ettiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azaltmaya katkısı olacak yasal bir düzenleme gerektiğini kaydeden Günay, Türkiye'nin her yerinde sağlık alanında yaşadıkları şiddeti dile getireceklerini bildirdi.

Eylem ve etkinliklerinin temel amacının sağlık sistemindeki yanlışlıklara dur demek ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Günay, "Taleplerimizin yerine getirilmesi için daha etkili eylemlerle ve daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Grup yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

sağlıkta
şiddet
olaylarına
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir