Medimagazin logo

Tıbbi Mümessililer günlerini Çanakkale'de kutladı

14 Nisan Tıbbi Mümessililer Günü Çanakkale'de resmi bir törenle kutlandı.
 Tıbbi Mümessililer günlerini Çanakkale'de kutladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ÇANAKKALE-Mümessil Dayanışma Derneği (Müdad) yönetim kurulu üyeleri ve Çanakkaleli tıbbi mümesillerin hazır bulunduğu törende günün anlam ve önemine değinildi.


Törende bir konuşma yapan Müdad Başkanı Harun Ökek, üç mesaj verdi. Bunlardan ilki; ilaç endüstrisi işverenleri ve yöneticilerine yönelikti. Tıbbi mümessillerin bir dizi sorunu olduğu ve bunları endüstrinin dernekleri ile bir araya gelerek bir çalıştayda dile getirmek istedikleriydi.


İkinci mesaj tıbbi mümessil meslektaşlarına yönelikti. 20 bin aktif tıbbi mümessil olmasına rağmen üye sayısının 550'de kalmasının camiaya yakışmadığı ve herkesin üyeliğini yaparak mesleğine sahip çıkması gerektiğiydi.


Üçüncü mesaj ise İzmir'de 30 Kasım 2014 tarihinde boşandığı eşi tarafından katledilen meslektaşları Eda Okutgen'in oğlu Batuhan'ın eğitimi için düzenlenen sms kampanyasına camiayı katılım daveti oldu.


Törenin ardından Gelibolu'daki şehitliklere yapılan toplu ziyaretin ardından program sona erdi.

 

tıbbi
mümessililer
günlerini
çanakkale'de
kutladı
Yorum (2)
Alper Hayırlıoğlu
Bir hekim olarak tıbbi mümessiler ile aynı gemide olduğumuzu düşünmekteyim. Ayrıca ülkemizdeki tıbba ve özellikle taşrada görev yapan hekimlerimize ve diğer sağlık personeline bilimsel katkıları da kayda değer ölçüdedir. Ayrıca son yıllarda sağlık bakanlığınca da yapılan etik düzenlemelerden sonra ülkemiz tıbbına bilimsel katkıları daha da artmıştır. Ülkemiz şartlarında dayanışma derneklerine aktif katılım sınırlı kalmaktadır. Bu nedenle onlara yapılan eleştirileri de iyi niyetle yapılmış eleştiriler olarak kabul ediyorum.Umarım derneklerine aktif katkıları giderek artar. Bu gün 15 Nisan da olsa, yeni haberim olduğundan, tekrar tüm tıbbi mümessil arkadaşlarımın 14 Nisan Tıbbi mümessiller gününü kutlar, kendilerine sağlık ve esenlikler dilerim.
0
Cevapla
Cem Maden
Alper bey, pozitif yaklaşımınız ve düşünceleriniz için teşekkür eder, desteklerinizin devamını dileriz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir