Medimagazin logo

Tıbbiye seçeceklere neler tavsiye edersiniz?

Üniversiteye gidecek adaylar için tercih işlemleri, bugün itibariyle başladı. YGS ve LYS'ye giren üniversite adayları tercihlerini 14 Temmuz'a kadar yapabilecek.
Tıbbiye seçeceklere neler tavsiye edersiniz?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bu yıl 11 binden fazla aday tıp fakültesini tercih edecek. Birçoğu 7 yıl sonra sahaya hekim olarak çıkacak öğrenciler için bugünlerde yapacakları tercihler, hayatlarının önemli dönüm noktalarından biri olacak.

Hekimlik meslek olarak son yıllarda bir çok açıdan olumsuz bir dönem geçirsede, hala öğrencilerin en gözde alanları arasında yer alıyor. Başta 'iş garantili' mesleklerin en başında yer alması, sosyal açıdan itibarlı bir meslek olması ve ekonomik olarak gelirlerini göz önüne alacak öğrencilerin bir çoğu tıbbiyeye adım atacak. Ancak hekimliğin içinde bulunduğu durumda her 3 avantajını da giderek kaybettiği bir çok hekimin ortak görüşü olarak söylenebilir.

Diğer taraftan bu yıl ilk kez tıp ve hukuk programlarına, "başarı sırası sınırlamasına" göre öğrenci alınmasının kararlaştırıldı. Tıp programlarına başarı sırası en düşük 40 bininci sırada olan, hukuk programlarına ise başarı sırası en düşük 150 bininci sırada olan adaylar yerleştirilecek.

SİZ BİR HEKİM OLARAK TIBBİYEYİ SEÇECEK ÖĞRENCİLERE NE TAVSİYE EDERSİNİZ?

Görüşlerinizi Medimagazinin twitter  adresinden #TıbbiyeSeçeceklereTavsiyem etiketiyle paylaşabilir veya habere yorum yapabilirsiniz.

 

 

 

 


tıbbiye
seçeceklere
neler
tavsiye
edersiniz?
Yorum (32)
bigmücahid2002
Yol yakınken dönün derim
0
Cevapla
dr.turgay
cerrahi bir branşı seçmek isteyen tıbbiyelilere 1 nolu tavsiye bu işi yurtdışında yapın.Çünkü Türkiye de cerrahi dalların tüm riskleri size aittir, getiriside özel hastane sahiplerine aittir.!!!
0
Cevapla
hakan tunalı
yaptıkları yanlıştan hemen vazgeçmelerini öneririm
0
Cevapla
Serpil DURAK
Tıbbiye seçerseniz; 1) Okulda ve iş hayatında çok çalışıp az kazanacaksınız. 2) Efendileriniz gece, gündüz, bayram seyran demeden sizden daha çok çalışmanızı isteyecekler. 3) Alın teriniz, sevdiklerinizi ihmal etmeniz, ve sizden çalınan yaşamınızın karşılığı olarak size sadece ''Bu doktorlar da çok fedakar canım'' denecek. 4) Kalecilik mesleği gibi, kurtardığımız goller (hayatlar) unutulacak ama yenen 1 golle aforoz edilebileceksiniz. 5) Efendileriniz sizden, hastalarınıza insan gibi şartlarda tıbbi bilimsel sağlık hizmeti vermeniz yerine, cahil kalabalıkları avutarak kendi çaplarına göre mutlu etmenizi isteyebilecekler.
0
Cevapla
nisanur cebeci
Bu meslekte ne İsa'ya yaranabilirsiniz ne Musa'ya!!! Yıllarca insan üstü çabayla çalışmanız, tüm emeğiniz, an gelir, idareciler, hastalar ve hasta yakınları nazarında yok olup gidebilir. Sizi döven, söven, hasta yakını ve olup biteni izleyip, vah vah çeken, sonra unutup giden idarecileriniz nazarında, kurtardığınız hayatların, iyileşmesine vesile olduğunuz yüzbinlerin hiç mi hiç kıymeti kalmaz. Sonra zaten bir gün, isminiz sadece, çekmecede unutulmuş, sararmakta olan, buruşuk bir reçetede gizlenip kalır. Hüzünlü bir sonu vardır bu mesleğin. Ona göre :)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir