Medimagazin logo

Tıp Dil Sınavının ilki yapıldı, hekimlere TUS yolu açıldı!

Ankara Üniversitesi ve Sağlik Bakanlığı arasındaki protokol gereği yapılan sınava, 17 bin 877 kişi katıldı
Tıp Dil Sınavının ilki yapıldı, hekimlere TUS yolu açıldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

  Ankara Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasındaki protokol gereği yapılan, TÖMER Tıp Dil Sınavına 17 bin 877 kişi katıldı.

TÖMER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, sınava, TUS-DUS sınavına girecek tıp, diş hekimliği öğrencileri ile mezunlar girdi.

Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda gerçekleştirilen sınav, her yıl 2 kez yapılıyor.

Katılımcılar sınavın YDS'ye oranla çok daha kolay olduğunu dile getirirken, sınava giren hekimlerin çoğunluğuna TUS yolu açılmış oldu. Daha önce YDS ile ilgili bir çok hekim sınavda zorlandığını dile getirmiş ve TUS'a girememeişti.

tıp
dil
sınavının
ilki
yapıldı
hekimlere
tus
yolu
açıldı!
Yorum (2)
Mehmet Kaya
iyi olmayan bir dil eğitim sistemimiz var. kişilere fırsat eşitliği sunamıyoruz. ayrıca insanların önüne bunu engel gibi koyuyoruz. uzmanlık öncesi dil sınavının kaldırılmalıdır.
0
Cevapla
atila kaya
Merak ediyorum,almanyada ingilizce,ingilterede almanca sinav yapiliyormu bu tué bir sinav oncesi,o kadar sacmaki.65 aldigi Halde dilden dolayi tercih yapayan hekimler var.ihtisas sonrasi akadmisyenlik dusunenlere istenebilir.ulkede uzman acigi varken,ithal Dr arayisina giriliyor.onlardan yeterli turkce isteniyormu?yaziktir bu sinavi kaldirin,
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir