Medimagazin logo

TÜBA bu hafta sonu Afyonkarahisar’da toplanacak

Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında desteklenen üstün başarılı genç bilim insanlarının akademik etkinliklerini değerlendirmeyi amaçlayan Geleneksel GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı 28-30 Kasım 2014 tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) katkıları ile Afyonkarahisar’da gerçekleştiriliyor.
TÜBA bu hafta sonu Afyonkarahisar’da toplanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bilimi ve bilimsel uğraşıyı desteklemek ve bilimin toplumsal yaşamdaki etkinliğini artırmak amaçlarını güden Türkiye Bilimler Akademisi’nin her yıl başka bir üniversitenin katkıları ile gerçekleştirdiği GEBİP yıllık değerlendirme toplantıları, ödül sahiplerinin güncel araştırmalarının sunumu ve tartışılması yanında, üstün başarılı genç bilim insanlarının kendi aralarındaki etkileşiminin ve Akademi ile olan bağlarının güçlenmesine de hizmet ediyor.

Bu yılki GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı, 28 Kasım 2014 Cuma günü saat 14: 30’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa SOLAK ve Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR’ın AKÜ - Atatürk Kongre Merkezi’nde yapacağı açılış konuşması ile başlayacak, ardından TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Fikrettin ŞAHİN “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Gıdalar” konulu bir konferans verecek.

 GEBİP Ödül sahibi genç bilim insanları 29 Kasım 2014 Cumartesi günü, Afyon Korel Otel’de saat 09: 30’da başlayacak ve akşam saat 17: 00’ye dek gün boyunca sürecek olan 4 eş zamanlı oturumda (Fen Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Mühendislik Bilimleri ve Sosyal Bilimler) kendi faaliyet alanlarını tanıtacak ve son bir yılda yürüttükleri araştırmalara ilişkin birer sunum yapacaklar. Oturumlarda projelerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesiyle ilgili konular ele alınacak.  TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı kapanışı, saat 17:00’de gerçekleşecek.

Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı - GEBİP

TÜBA görevlerinden biri de bilim insanlığını ve araştırıcılığı özendirmek ve gençleri bilim ve araştırma alanına yöneltmektir. Bu doğrultuda 2001 yılında ülkemizin araştırmalarıyla ön plana çıkmış genç bilim insanlarını ödüllendirmek ve Türkiye’de yapacakları araştırma etkinliklerini desteklemek üzere GEBİP’i başlattı ve bu program aracılığıyla, tüm bilim dallarından bugüne kadar 335 üstün başarılı genç bilim insanını destekleyerek, ülkemize yetkin bir araştırıcı kuşağı kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor.

tüba
türkiye bilimler akademisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir