Medimagazin logo

Türk doktorun 'burun tekniği' artık bir çok ülkede uygulanıyor

Başarısız burun ameliyatları sonucu burunda oluşan çökme, eğrilme ya da düşme sorununa, kaburga kıkırdağını 'verev kesme' tekniğiyle hazırlayarak çözüm bulan Türk doktor, dünya literatürüne girdi.
Türk doktorun 'burun tekniği' artık bir çok ülkede uygulanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Eren Taştan,
"Bu teknikle hastaların burun kıkırdak iskeletini gerekirse yeniden oluşturarak, güzel, doğal ve daha rahat nefes alabilecekleri esnek bir buruna kavuşmalarını sağlıyoruz" dedi.

Doç. Dr. Eren Taştan, çoğunlukla estetik nedeniyle yapılan burun ameliyatlarında, yanlış teknikler dolayısıyla, burun iskeletinden fazla kıkırdak alınan hastaların sonraki dönemlerde burunda çökme ya da düşme sorunlarıyla karşılaştığını belirtti.

Bu kişilerin hem görüntülerinden rahatsız olduğunu hem de nefes alma problemleri yaşadığını vurgulayan Taştan, bu sorunu düzeltmek için de ikinci bir ameliyata ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Doç. Dr. Taştan şunları kaydetti:
"Burunda çökme, düşme ve buna bağlı nefes alamama sorunlarında bu hastaları hem sağlıklı hem de doğal görünüme kavuşturmak için kıkırdak dokuya ihtiyaç duyuyoruz. En ideal malzeme hastanın kendi vücuduna ait kıkırdak dokudur. Eğer, burun içinde kıkırdak varsa, septum denilen orta bölümdeki kıkırdak kullanılır. Septum yeterli değilse uygun hastalarda kulak kıkırdağı kullanılıyor ama çökmüş burunlarda ihtiyacı karşılayacak miktar ve kalitede kıkırdak dokuya sahip değil. Bu durumda kaburga kıkırdağına ihtiyaç duyuluyor. Kaburga  kıkırdağı burun ameliyatlarında yaklaşık 50 yıldır kullanılıyor. Ancak buradaki sorun klasik teknikle kaburga kıkırdağı  hazırlandığında, kıkırdağın yapısından kaynaklanan bükülme sorunları yaşanıyor. Hasta ameliyat masasından düzgün bir burunla kalksa bile aylar sonra geldiğinde sağa sola bükülmüş çökmüş bir burunla karşılaşıyor. Hasta hem nefes alma sorunu, hem de şekil bozukluğu sıkıntısıyla tekrar karşı karşıya kalıyor."

Verev kesme yöntemi...
Burun sağlığı ve estetiği konusunda başarısız ameliyat geçirmiş hastalar için kullanılan mevcut cerrahi tekniği yetersiz bularak, yeni arayışlar içine girdiğini ve yaptığı çalışmalar sonucunda 'verev kesme' tekniğini bulduğunu anlatan Taştan, bu yöntemin burnun doğal yapısına en uygun şekilde kıkırdak hazırlamaya imkan verdiğini bildirdi. Doç. Dr. Eren Taştan, "Hastaların burun kıkırdak iskeletini gerekirse yeniden oluşturarak sorunlarına kalıcı çözüm sağlıyoruz. Bu hastaları yeniden güzel, doğal, esnek ve daha rahat nefes alabilecekleri bir buruna kavuşturuyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni teknik bir çok ülkede uygulanmaya başladı...
Kaburga kıkırdağının kişinin vücudundan yaklaşık 2 santim bir  kesi ile alındığını belirten Taştan,
"Dokulara zarar verilmeden, yaklaşık 3 santimlik bir parça alıyoruz. Kaburga alınan yataktaki dokulara dikkatli davranıldığında önemli bir sorunla karşılaşılmıyor ve alınan kaburga kıkırdağı tekrar oluşuyor" görüşüne yer verdi.


Bu tekniği 250'nin üzerinde hastaya uyguladıklarını ve bu kişilerde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını söyleyen Doç. Dr. Eren Taştan, Uluslararası JAMA Yüz Plastik Cerrahisi Dergisi'nde yayımlanan bu tekniğin, başarısız burun ameliyatlarının düzeltilmesinde birçok ülkede uygulanmaya başladığını belirtti.

türk
doktorun
'burun
tekniği'
artık
bir
çok
ülkede
uygulanıyor
Yorum (1)
Vedat Oruk
Sevgili Eren Abim, Başarılarının devamını dilerim geliştirdiğin diğer yöntemler gibi bu da çok güzel bir yöntem. Geliştirdiğin kompozit konka greft tekniğini kullanarak septal perforasyonları da rahatlıkla kapatıyorum. Saygıyla...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir