Medimagazin logo

Yapay organ ve kök hücre Hacettepe'de tartışılacak

Hacettepe Üniversitesi, 15-16 Eylül 2014 tarihleri arasında, sağlık bilimlerinde ileri teknolojilerin tartışılacağı uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak.
Kaynak: ZAMAN
Yapay organ ve kök hücre Hacettepe'de tartışılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sempozyum direktörlerinden Prof. Dr. Emir Baki Denkbaş, yazılı açıklamasında sempozyumda tıp ve sağlık bilimlerinde hızla yaygınlaşan mikro-nanoteknoloji uygulamalarının, temel amaç ve hedeflerinden biri olan yapay organlar, hücre-doku mühendisliği uygulamalarının tartışılacağını bildirdi.

Sempozyumda, kök hücre çalışmalarının, yeni nesil teşhis ve görüntüleme sistemleri ile laboratuvarlarda geliştirilen teknolojilerin hastalara ulaştırılma stratejilerinin paylaşılacağını kaydeden Prof.Fr. Denkbaş, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Uluslararası sempozyumumuza ülkemizin değişik üniversitelerinin yanı sıra, Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Boston Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden bilim insanları ve tıbbi biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren değişik kuruluşlardan araştırmacılar davetli konuşmacı olarak katılacak. Sempozyum boyunca yaklaşık olarak 500 dolayında değişik kategoriden katılımcının bir araya gelmesi, bilgi alışverişinde bulunulması, yeni iş birliklerinin başlatılması ve genç araştırmacılara kariyerlerinde yeni fırsatlar yakalayabilmeleri için gerekli atmosferin oluşturulmasını planlıyoruz."

Denkbaş, sempozyumun olabildiğince geniş bir kitleye ulaşabilmesini sağlamak üzere katılımcılardan herhangi bir katılım ücreti alınmayacağını ifade etti.

SEMPOZYUMUN KATILIMCI DİLİ İNGİLİZCE OLACAK

Hacettepe Üniversitesi, İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (HÜNİTEK) bilimsel etkinliklerinden biri olan "Advanced Technologies on Health Sciences" başlıklı sempozyum 15-16 Eylül 2014 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi, Kongre Merkezi'nde, Hacettepe Teknokent AŞ'nin katkısı ile gerçekleşecek. Sempozyumun hedef kitlesini, tıp ve sağlık bilimleri ile ilgili alanlarda lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan öğrenciler, araştırma görevlileri, araştırmacılar, öğretim üye ve yardımcıları ile sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile endüstriyel kuruluşların temsilcileri ve çalışanları oluşturacak. Sempozyumun katılımcı dili İngilizce olacak. Sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgilere (www.hunitek.hacettepe.edu.tr/symposium) adresinden ulaşılabiliyor.

yapay
organ
ve
kök
hücre
hacettepe'de
tartışılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir