Medimagazin logo

Yaşlılar Gününde Gerontoloji paneli

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Uluslararası Sosyal Hizmette Birlik Derneği tarafından düzenlenen “Yaşlılık” paneli 1 Ekim Yaşlılar Günü’nde yapıldı.
Yaşlılar Gününde Gerontoloji paneli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Panelin açılış konuşmalarını Sağlık Bilimleri Fakültesi  adına Dekan Yardımcısı ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKGÜL, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yard. Doç. Abdülhakim  BEKİ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İNALTEKİN  yaparken, panelistler ise Sağlık eski Bakanı ve Sağlık Hizmetleri Geliştirme Vakfı Başkanı Av. Halil ŞIVGIN, ASPB İl Müdür Yardımcısı Dr. Taner ARTAN, Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Gerontolog Dr. Kemal AYDIN ve iki huzurevi sakiniydi.


“Gerontoloji” ve “Gerontolog” kavramlarını tarif eden Prof. Dr. Ahmet AKGÜL, “Gerontoloji’nin yalnızca yaşlanma ve yaşlılık bilimi olmadığını ve yalnızca ileri yaştaki insanların bakımını ile değil de, yaşlanmanın insanoğlunun doğumuyla başlayan bir süreç olduğunu bu nedenle Gerontoloji’nin Yaşlılık Bilimi’nden çok Sağlıklı Yaş Alma Bilimi anlayışıyla  hizmet etmesi gerektiğini ” kaydetti. Prof. AKGÜL “İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Gerontoloji Bölümünün kurulma aşamasının bittiğini ve önümüzdeki sene öğrenci eğitiminin gerçekleştirilebileceğini” belirtti.  


Panelde konuşan Sağlık eski Bakanı Av. Halil ŞIVGIN, dinimiz ve geleneklerimizden gelen yaşlılara olan saygının önemine vurgu yaparken, “Yaşlılara saygı ve hürmetin toplumumuzda giderek azaldığını görüyoruz. Yaşlıya hürmet etmeyene, yaşlanınca da kimse hürmet etmez.” Uyarısında bulundu.


Panelde, Türkiye genelinde yaşlı nüfusun 15 milyon olduğunu, 2050 yılında ise yaşlı nüfus oranının yüzde 28’lere çıkacağı ve bunun nedeninin de doğumların azalması ve yaşam süresinin uzaması olduğu kaydedildi.  

yaşlılar
gününde
gerontoloji
paneli
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir