Medimagazin logo

Yeşilay ve Kızılay’a vergi indirimi

YEŞİLAY ve Kızılay’a vergi indirimi geliyor. AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve bazı milletvekillerinin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.
Kaynak: STAR
Yeşilay ve Kızılay’a vergi indirimi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Teklifle, Türkiye Kızılay Derneği, Türk Hava Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve resmi darülaceze kurumları ile Darüşşafaka ve Yeşilay Derneği her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olacak. Kızılay  Derneği, Yeşilay Cemiyeti ve Türkiye Yeşilay Vakfı tarafından kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan mülkiyeti Hazine’ye, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne, kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde adı geçen Dermek, Cemiyet ve Vakıf lehine 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilebilecek.

Davalardan vazgeçilecek

Kızılay Derneği’ne ait iktisadi işletmeler adına 31 Aralık 2013 tarihinde önceki vergilendirme dönemlerine ilişkin kurumlar vergisi, kâr dağıtımına bağlı vergi kesintisi ile bu vergilere ilişkin gecikme zamlarından ve bu kapsamda açılan davalardan vazgeçilecek. Yeşilay Vakfı için her yıl ocak ayı içinde aktarılmak üzere Sağlık Bakanlığı bütçesinden gerekli ödenek öngörülecek. Aktarılacak tutar 2015 yılında 15 milyon lira olacak.

yeşilay
ve
kızılay’a
vergi
indirimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir