Medimagazin logo

Yüzlerce seri katilin beyni incelenerek 'psikopat gen' bulundu

Yüzlerce seri katilin beyin röntgenlerini inceleyen ünlü nörolog James Fallon ‘psikopat geni’ keşfetti. MAOA adı verilen genin, protein üretimini kontrol altına alarak davranışlara yön verdiği belirlendi.
Kaynak: STAR
Yüzlerce seri katilin beyni incelenerek 'psikopat gen' bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hayatını yüzlerce katil ve seri katilin beyinlerini taramaya adayan ve ‘psikopat beyni’ diye bir şeyin olup olmadığını araştıran ünlü nörolog James Fallon, sonunda insanda ‘psikopat geni’ olduğunu ortaya çıkardı. Psikopatların ve katillerin davranışlarını belirleyen tek bir etkenin olmadığını belirten Fallon, incelediği beyin röntgenlerinde ve DNA’larda MAOA adlı bir psikopat geni keşfetti. Bu genin şiddeti ve saldırganlığı tetiklediği belirlendi. Savaşcı olarak da bilinen genin protein üretimi kontrol ettiği öğrenildi. Kontrol altına alınan proteinin beyne gereken sinyali vermemesi üzerine kalp taşı, kan basıncı ve mutluluk hormununda düzensizliklerin yaşanmasına neden olduğu açıklandı.

Beyni doğrudan etkiliyor

Az protein üretimine neden olan genin, beyin kimyasını bozduğunu ve bunun sonucunda insanı şiddet içerikli davranışlara yönelttiği belirlendi. James “Psikopat gene sahip kişilerde genelikle düzensiz uykuya ve şiddete meyilli oldukları görülür” dedi. Acımasız insanlarının beyinlerini yıllarca inceleyen nörolog Fallon, kendi beynini de 2005’te inceliyor ve kendinde de bir ‘psikopat gen’ buluyor. İçimdeki Psikopat: Beynin Karanlık Tarafına Yolculuk adlı bir kitap çıkartan Fallon, insanın içindeki farklı ‘ben’e yolculuk yaparak psikopatlığı gösteriyor.

psikopat gen
maoa
monoamin oksidaz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir