Medimagazin logo

Pfizer, hayvan sağlığındaki liderliğini pekiştirdi

Pfizer Inc., King Pharmaceuticals’a bağlı yem katkı maddelerinde dünya lideri hayvan sağlığı şirketi Alpharma'yı bünyesine kattı. Pfizer, gerçekleştirdiği bu önemli satın alma ile hayvanlara yönelik aşı ve ilaçların keşfi, geliştirilmesi, üretimi ve satışındaki lider konumunu güçlendirdi.
Pfizer, hayvan sağlığındaki liderliğini pekiştirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hayvan sağlığı alanındaki iki güçlü global şirketin, Pfizer Hayvan Sağlığı Grubu ve Alpharma’nın bir araya gelmesi sonucunda Pfizer hayvan sağlığı alanındaki liderliğini pekiştirdi. Yem katkı ve antibiyotik ürünleri ile geniş bir hayvan grubunun sağlığı için çalışan Alpharma ile gerçekleştirilen bu önemli birleşme ile Pfizer, kanatlılar ve büyükbaş hayvanlar alanlarında daha fazla seçenek ve daha geniş bir ürün portföyü ile hizmet vermeye başlayacak. Böylece Pfizer, hayvanların hastalıklarının tedavisi ve önlenmesi için çalışan Alpharma ile birleşerek, endüstride eşi bulunmayan genişlikte bir ürün portföyüne sahip oldu.

 

Genişleyen Portföy ile Güçlenen Müşteri Hizmeti

Pfizer, geniş ürün portföyüne ek olarak, Pfizer Hayvan Sağlığı ekibinin beceri ve uzmanlığı, sektöre öncülük eden bilimsel programları, araştırma ve geliştirme alanındaki yatırımları ve değişmez müşteri odağı ile veteriner ve üreticilere en iyi hizmeti sunmaya devam edecek. Bu birleşme ile Pfizer Hayvan Sağlığı, veteriner ve üreticilere yeni ve yenilikçi hayvan sağlığı çözümlerini sağlamadaki liderliğini sürdürecek.

 

Dünyada son yıllarda hayvan sağlığı alanında gerçekleşen en önemli işbirliklerinden biri olan Pfizer-Alpharma birleşmesi ile ilgili konuşan Pfizer Hayvan Sağlığı Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Dr. Burhan Hacı; “Alpharma ile gerçekleşen bu yeni oluşum ile yeni faaliyet alanlarında müşterilerimize bilimsel ve ticari çözümler sunmak için gerekli insan kaynağını ve becerileri bir araya getiriyoruz.  Endüstrinin en iyi program ve hizmetlerini kullanarak ve genetik mühendisliğindeki son gelişmelerden faydalanarak yenilikçi hayvan sağlığı çözümleri sunmaya devam edeceğiz. Pfizer, dünyada akademik kurumlar, hükümetler, sivil toplum kuruluşları ve diğer araştırma gruplarıyla yaptığı uzun vadeli ortaklıklar ile hayvan sağlığı sektörünün en büyük Ar-Ge yatırımcısı konumunda. Pfizer Türkiye Hayvan sağlığı Grubu olarak ülkemizde de ürünlerimiz yanında veterinerlerin bilimsel altyapısına destek veren programlarımız ve işbirliklerimiz ile hayvanların sağlığını ve hayvansal gıda kalite ve güvenliğinin geliştirilmesinde öncü rol oynayacağız” dedi.

 

Pfizer Hayvan Sağlığı bünyesine katılan Alpharma Hayvan Sağlığı’na ait ürünler, müşterilere Türkiye dağıtıcısı olan Vimar A.Ş. ile ulaşmaya devam edecek. Pfizer Hayvan Sağlığı Grubu, her türlü teknik servis, lojistik ve diğer konularda Vimar A.Ş.’ye destek verecek. Böylece ülkemizin hayvan sağlığı sektöründeki hizmetleri de güçlendirilmiş olacak.

 

Pfizer, hayvan sağlığı sektörünün en büyük Ar-Ge yatırımcısı

Pfizer Hayvan Sağlığı Grubu, çiftlik ve pet hayvanlarına yönelik yenilikçi ürünler geliştirerek, hayvansal besinlerde güvenlik, kalite ve verimliliği arttırmayı ve pet hayvanlarının daha sağlıklı ve uzun yaşamasına yardımcı olmayı hedefliyor. Pfizer, önemli hastalıklara karşı koruma sağlayan biyolojik ürünlerin geliştirilmesini de öncelikli bir alan olarak kabul ediyor. Seminerler, teknik ve bilimsel danışmanlık aracılığıyla müşterilerine bütünsel çözümler sunmanın yanı sıra Alpharma birleşmesi ile bu ortaklığın yararlarından en iyi şekilde faydalanmalarını da sağlamayı hedefliyor.

 

Hayvan Sağlığı alanında 100 yıllık tecrübe: Alpharma

1903 yılında Norveç’te Apotekernes adıyla kurulan ve 1994 yılında Alpharma adını alan şirketin hayvan sağlığı ürünlerinden oluşan geniş bir ürün portföyü bulunuyor. Bu ürünler özellikle bağırsak ve solunum hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde kullanılıyor. Büyükbaş hayvanlar ve kanatlılarda uzmanlaşan Alpharma’nın cirosunun %51’i kanatlılar ve %21’i ruminantlardan geliyor.

pfizer
hayvan
sağlığındaki
liderliğini
pekiştirdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir