Medimagazin logo

Veteriner hekimler: Kurbanlık fiyatlarındaki düşüş sürecek

Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kurban fiyatlarının ucuzlamaya başladığını belirterek, kurbanlık alacakların acele etmemesi önerisinde bulundu. Yıldız, Türkiye'de kurbanlık hayvan sıkıntısı olmadığını söyledi.
Kaynak: CİHAN
Veteriner hekimler: Kurbanlık fiyatlarındaki düşüş sürecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAKARYA-Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada, birkaç gün öncesine göre kurbanlık hayvan fiyatlarının yüzde 10–15 düştüğünü ve bu düşüşün devam edeceğini kaydetti.

Sahada çalışan bir veteriner hekim olarak fiyatların daha da düşeceği bilgisini veren Yıldız, "Telaffuz edilen rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Birkaç gün içerisinde önceden telaffuz edilen rakamlarla bu gün telaffuz edilen rakamlar arasında yüzde 10–15 bir düşüş var. Bazı çıkarcı gruplar kurbanlıkların fiyatını artırmak için fısıltı gazetesini kullanıyorlar. Ancak buna rağmen fiyatlar giderek düşüyor. Besiciler de yüksek telaffuz edilen rakamlardan şikâyetçi. Çünkü gerçeği yansıtmıyor. " diye konuştu.

Besihanelerde ve köylerde ahırların kurbanlıklarla dolu olduğunu ve kurban sıkıntısının olmadığının altını çizen Yıldız, et fiyatlarında olduğu gibi spekülatörlerin kurbanlık fiyatlarını artırmaya çalıştığına dikkat çekti.

Yıldız, "Sahada çalışan bir veteriner hekim olarak Türkiye'de kesinlikle kurban sıkıntısı olmadığını düşünüyorum. Yeteri kadar küçükbaş ve büyükbaş hayvan stokumuz var. Hatta fazlası bile var diyebiliriz." dedi.

"PSİKOLOJİK SAVAŞ YÜRÜTÜLÜYOR"

Kurban fiyatları ile ilgili psikolojik bir savaş yürütüldüğünü, aynı durumun et fiyatlarında da yapıldığını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: "Kurbanlık fiyatlarını da et fiyatlarında olduğu gibi bir takım spekülatörler yükseltmeye çalışıyor. Bunun için fısıltı gazetesini kullanıyor.' Kurbanlıklar çok pahalı' denerek işe başlanıyor. Bu toplumda konuşulmaya başlandığı anda da fiyatlar artıyor. Bu durum halkın yanı sıra asıl üreticileri zor durumda bırakıyor. Çünkü fahiş fiyatlar hayvanlarını satamayabilir. Ancak son günlerde kurbanlıkların gerçek fiyatları ortaya çıkıyor. Bu düşüşün yaşanması da bundan kaynaklanıyor."

Üreticilere de seslenen Yıldız, kurban gibi bir dini ibadet konusunda spekülatörlerin ekmeğine yağ sürmemeleri için dikkatli olmaya çağırdı.

kurban fiyatları
sağlıklı kurban
veteriner hekimler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir