Medimagazin logo

Avrupa'nın en iyi genç araştırmacı ödülünü bir Türk Hekim aldı

17-21 Ekim 2014 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde 5. si düzenlenen, Avrupa'nın en büyük kongresi olan "EUROPEAN ACADEMY OF PAEDIATRIC SOCIETIES EAPS" kongresinde her yıl verilmekte olan "EUROPEAN SOCIETY PAEDIATRIC AND NEONATOLOGY INTENSIVE CARE, ESPNIC" "YOUNG INVESTIGATOR AWARD 2014" ödülü bu yıl ilk kez bir Türk hekime verildi.
Avrupa'nın en iyi genç araştırmacı ödülünü bir Türk Hekim aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ödüle   erken doğan bebeklerde önemli bir sorun olan  kronik akciğer hastalığının genetik temelini araştıran  " Association of E-NOS Gene Polymorphism  in Development of Bronchopulmonary  Dysplasia" başlıklı  çalışmasıyla, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Eğitim sorumlusu Doç.Dr. Merih Çetinkaya 'ya verildi.   Üç binin üstünde çalışma arasında sunulmaya değer bulunan ilk 5 çalışma arasına girmeyi başaran ve araştırmanın niteliği, bilimsel içeriğinin yüksek olması ve başarılı sunumu ile ödüle layık bulunan Doç. Dr. Merih Çetinkaya  ülkemiz adına bir ilke imza attı.  
 
ESPNIC 1998 yılında kurulmuş olup 30 Avrupa ülkesi ve 16 Avrupa dışında ülkenin katıldığı büyük bir araştırma grubu olup 2010 yılından beri en iyi genç araştırmacı ödülü vermektedir.  Pek çok ülkeden gelen başvurular değerlendirilmekte ve sunulmaya değer bulunan 5 çalışma , yine Avrupa'nın en büyük pediatri kongresi olan "EUROPEAN ACADEMY OF PAEDIATRIC SOCIETIES EAPS"  kongresinde sunulmaktadır.  Başvurular değerlendirilirken çalışma kadar araştırmacının CV si de değerlendirilmektedir.  Ulusal ve uluslararası pek çok başarıya imza atmış ve 50 'ye yakın uluslarası indekslerde yer alan çalışmaya sahip olan Doç.Dr. Merih Çetinkaya,  Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı'nda yandalını yapmış ve aynı zamanda yine Uludağ Üniversitesi Fizyoloji Ana Bilim Dalında doktora yapmıştır.

doç. dr. merih çetinkaya
ödül
Yorum (4)
taner istatistik
birlikte çalışmaktan mutlu olduğum insanlardan birisidir...daha nice başarılara .....
0
Cevapla
funda sağlam
tebrikler arkadaşım
0
Cevapla
murat 124
..kutlarim efendim... de bizde olsa o yaziyi altin yaldizla yazar sagina soluna varaklar yerlestirirlerdi.. ama ister kulce altin koy,ister swarovsky o kagit parcasinin bilimsel asaletine erisemezlerdi sanirim. butun benligimle kutlarim efendim..
0
Cevapla
nalan
hayırlı olsun merih abi...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir