Medimagazin logo

Diş hekimleri yürüyüşe hazırlanıyor

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Sağlık Bakanlığının uygulamalar sonucu diş hekimlerinin sorunlarının her geçen gün arttığını söyledi
Diş hekimleri yürüyüşe hazırlanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Yaman, yaptığı basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nın uygulamalarının, tüm sağlık çalışanlarını olduğu gibi, diş hekimliği mesleğini ve diş hekimlerini de son derece güç koşullar altına sürüklediğini söyledi. Yaman, "Her şeyden önce hastalarımız mağdurdur. Sosyal güvencesi olan hastalarımız daha iyi hizmet alabilmek adına özelden hizmet alamamakta, SGK’nın gösterdiği adrese mecburen gitmektedirler. Hastanın diş hekimi seçememesi Anayasaya ve insan haklarına aykırıdır. Tüm bunlara rağmen yasalar ve insan hakları göz ardı edilerek, bu uygulamaya devam edilmektedir. Bağ-Kur’lu, sigortalı, emekli sandığı mensubu olan, kısaca SGK’lı dediğimiz vatandaşlarımız, gözle, kulakla, burunla, kalple yani vücudu ile ilgili tüm hastalıklarda özelden hizmet almakta, sadece ağız diş sağlığı hizmetlerinden faydalanamamaktadır" dedi.
 
Adana’da yaptıkları girişimler sonucu çok köklü kanal ve ortodonti sevklerini başlattıklarını belirten Yaman, "Sadece kanal sevkleri dahi insanlara büyük hizmettir. Huzurunuzda emeği geçenleri kutluyorum. Şuan bu açıdan Adana örnek ildir. Ancak, bu yetersizdir" diye konuştu.
 
Daha önce duyurdukları diş hekimliğinde uzmanlık yasasının meclisin son günü genel kurula getirildiğini ve meslek odaları ile Türk Diş Hekimleri Birliği’nin görüşleri dikkate alınmadan meclisten geçirildiğini söyleyen Yaman, "Türkiye’de diş hekimliği mesleğini kaosa sürükleyecek, halkın kolay hizmet almasını engelleyip diş hekimlerini köleleştirecek bu yasa ülkemizde uygulamaya konulmuştur, Şuan bu yasa Anayasa Mahkemesine götürülmüştür" dedi.
 
Sıkıntılarından birinin bilinçsizce Diş Hekimliği Fakültelerinin ve öğrenci kontenjanlarının artırılması olduğuna işaret eden Yaman şöyle devam etti:
 
"Plansız, programsız, halkın ihtiyaçları ve bilimsel gerekçeler ortaya konmadan, sırf popülizm adına, sırf oy almak için fakülte açılmasına karşıyız. Bunu defalarca söylediğimiz halde hala aynı şeylerin devam ettirilmesi ilginçtir. Ben yaptım oldu-bitti ya da ben her şeyin iyisini bilirim karşımdaki bilmez mantığı yanlıştır. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın büyük sorunları vardır. Meslektaşlarımız orada insan haklarına, deontolojiye aykırı olan, hekimi köleleştirip vatandaşın iyi hizmet almasını engelleyen performans denen rezil bir uygulama yüzünden köle gibi çalıştırılmaktadır. Kamudaki arkadaşlarımız ruhsal ve bedensel açıdan zor durumdadır. Bu böyle devam etmez ve etmeyecektir. Odalar ve Türk Diş Hekimleri Birliği deontolojiye aykırı performansın kaldırılması için elinden geleni yapmakta ve yapmaya devam edecektir."
 
Sorunlarının büyük olduğunu ve çözmek için de uğraştıklarını ifade eden Yaman, şunları söyledi:
 
"Milletvekili ile görüşmek isteriz beyefendiler görüşmezler. Bakanlık bizi muhatap almaz. Ortada kalırız. Haklarımızı yargı yolu ile almak isteriz, ‘Neden yargıya gidiyorsunuz?‘ derler. Eylem yapalım deriz ‘doktora bak ne yapıyor‘ diye bizi kamuoyuna şikayet etmeye kalkarlar. Onlara göre susup oturacağız etrafımızda olup bitene ses çıkarmayacağız. Diş hekimliğinin ‘D‘sinden anlamayan insanların hazırladığı bu kölelik yasasını kabul edeceğiz. Yok öyle bir şey. Yanlışlıkları kamuoyu ile sürekli paylaşacağız. Her zaman insanlık için doğruları söylemeye devam edeceğiz."
 
Hasan Yaman, bu nedenle sorunlarını kamuoyu ile paylaşmak üzere 26 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da Galata Köprüsü‘nde yürüyeceklerini sözlerine ekledi.
diş
hekimleri
yürüyüşe
hazırlanıyor
Yorum (2)
a.özer
yürüsek ne olacak.....kamuda ve özelde iki üç yılda bakan defterimizi düzmedimi......
0
Cevapla
dt
Hem çok köklü kanal sevkini başlatıyorsun hem de uzmanlığa karşı çıkıyorsun?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir