Medimagazin logo

''Sağlık çalışanlarının can güvenliği yok''

Uşak Tabip Odası Başkanı Tarkan Amuk, Aybey Mahallesi Aile Sağlık Merkezi'nde görevli aile hekimi Arif Güvenir'in, rapor talebini geri çevirdiği gerekçesiyle bir lise öğrencisi tarafından bıçaklanmasını kınadıklarını bildirdi.
''Sağlık çalışanlarının can güvenliği yok''
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

UŞAK- Amuk ve bir grup sağlık çalışanı Aybey Mahallesi Aile Sağlık Merkezi önünde toplanarak, olayı protesto etti. Burada yaptığı açıklamada, hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün arttığını savunan Amuk, şunları söyledi:


     ''Sağlık çalışanlarının can güvenliği yok. Siyasilerin demeçleri ve tutumları, hekimlere şiddet uygulayan saldırganları ne yazık ki cesaretlendiriyor. Sağlık ortamında yaşanan her türlü aksaklıktan hekimler ya da sağlık çalışanları sorumlu tutuluyor. Bilinmelidir ki hekimler, kendilerini yalnız bırakan, sahip çıkmayan siyasilere rağmen görevlerini yapmaya devam edecek.''


     Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin başta olmak üzere ildeki tüm emniyet mensuplarına, olayla ilgili titiz çalışma yürüttükleri ve zanlıyı yakaladıkları için teşekkür eden Amuk, bıçaklı saldırıya uğrayan aile hekimi Arif Güvenir'in sağlık durumunun iyiye gittiğini sözlerine ekledi.


     Uşak'ta mazeretsiz olarak okuluna lise öğrencisi R.Y. (17), dün akşam saatlerinde Aybey Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimi Arif Güvenir'den, devamsızlık sorunu yaşamamak için rapor istemiş, isteğini geri çeviren hekimi mesai çıkışında bacağından bıçaklamıştı.


     Kaçan zanlı polis ekipleri tarafından gözaltını alınmış, Güvenir ise Uşak Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edilmişti.

''sağlık
çalışanlarının
can
güvenliği
yok''
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir