Medimagazin logo

Tabip Odası Başkanı: Doktor hastasını kovmadı, hasta hatalı

Sakarya Tabip Odası Başkanı Dursun Bosbtancı, ameliyat edeceği gün hastasını hastaneden kovduğu iddia edilen eski Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi beyin cerrahi uzmanı Murat Günal'ın suçsuz olduğunu söyledi.
Kaynak: CİHAN
Tabip Odası Başkanı: Doktor hastasını kovmadı, hasta hatalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAKARYA-Bostancı yaptığı açıklamada, geçtiğimiz ay basında yer alan 'Doktor ameliyat için gelen hastayı kovdu' şeklinde çıkan haberle ilgili oda tarafından yapılan incelemenin sonuçlandığını belirtti.

 

Tahkikat için oda tarafından görevlendirilen Dr. Kamil Köse'nin olayla ilgili araştırmasını tamamladığını ifade eden Bostancı, tahkikat sonucu haberde adı geçen hastanın bel fıtığı hastalığının hayati bir tehlike arz etmediğini kaydetti. Bostancı şu bilgileri verdi: "Doktor, ertesi gün ameliyat günü olmadığı halde, hastaya yardım adına hastaneye yatırmak üzere onay verdiği, ameliyathanenin müsait olması halinde ameliyatını yapabileceğini söylemiş. Ertesi gün erken saatlerde hastaneye gelen hastanın ağrılarının olması , hasta yakınlarının bu ıztırabı görerek olumsuz etkilendikleri, bir an önce bir şeyler yapılabilmesi duygusu içinde oldukları, bu duygu içinde sabah hastane personeli ile giderek artan gerginlik yaşadıkları ortaya çıkmıştır. Doktorun tüm iyi niyetine, hastaya faydalı olma adına çabalarına rağmen hasta yakınları tarafından hastane personeline yönelik ajite ve tahrik edici davranışları karşısında görevli hekimin 'cerrahi müdahale karşılıklı güven gerektirir' noktasından hareketle tedaviyi üstlenmediği anlaşılmıştır."

"DOKTOR TAYİN İSTEYEREK GİTTİ"

Hastanelerde zaman zaman 'en önemli benim hastam' psikolojisi ile sıkıntılar yaşanabildiğini, bunun insanın doğası gereği olduğunu vurgulayan Bostancı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ancak bu türlü davranışların artarak ajitasyon haline dönüşmesi sağlık hizmeti verenleri olumsuz etkilemektedir. Bu olay sonrası da bölgemizde çok iyi hizmetleri olan beyin cerrahi uzmanı tayin isteyerek bölgeden ayrılmıştır. Bu bir kayıptır. Zaman zaman onların da 'etten-kemikten' oldukları unutularak sabır sınırları zorlanan hekimlerimiz ve sağlık personelimiz bazen da darp edilebilmektedirler. Bu insaf sınırına sığmayan, asla kabul edilebilirliği olmayan bir durumdur."

"YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR"

Basın yayın organlarında da doktorlarla ilgili 'yargısız infaz' şeklindeki haberlerin hekimler camiasında üzüntüyle karşılandığının altını çizen Bostancı sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasta hayatında 'Kıldan ince kılıçtan keskin' kararlar vermek zorunda olan hekimlerimiz çalıştıkları stresli ortamda ve mesleki gerginliklerinin yanında hak etmedikleri davranışlar karşısında zorlanmaktadırlar. Temennimiz sağlıkta hizmet alanın da hizmet verenin de birbirlerini anlama,hissetme yönünde ,davranışlarında daha hassas olmalarıdır."

tabip
odası
başkanı:
doktor
hastasını
kovmadı
hasta
hatalı
Yorum (1)
h.efe
sayın sağlık bakanının vatandaşlara verdiği talimatların sonucunda bu tür tacizlerin vuku bulması doğaldır. daha bu iyi günlerimizdir. sayın bakan hastalara örgütlenin diyor. bunlar düşmandır onlara karşı organize olalım, mesajlarını vermektedir. ha! ben bunları bol para vererek iyi besliyorum, dayağa karşı dayanıklıdırlar...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir