Medimagazin logo

Sağlık Bakanından 'görevden alınan doktor' açıklaması

Edirne Devlet Hastanesinde çalışan uzman doktorun, basına yaptığı açıklamadan dolayı görevden alınmasıyla ilgili de bilgi veren Müezzinoğlu, gastroenteroloji uzmanı bir doktorun bir hafta kadar önce, "Ergene Nehri'nin kirliliği dolayısıyla pirincin kanser yaptığına" ilişkin açıklamada bulunduğunu anımsattı.
Sağlık Bakanından 'görevden alınan doktor' açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamuda çalışan bir hekimin, bir bilimsel çalışması varsa bilim kurullarına, bilim dergilerine iletmesi, gözlemlerini de Sağlık Bakanlığı ile paylaşması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "(Ergene'nin kirli suyuyla yetişen pirinç kanser yapıyor) gibi, kahvedeki, sokaktaki bir vatandaşın bakış açısıyla bir cümle söylemesini, bir meslektaşımızın mesleki etiği veya deontolojisi açısından çok doğru bulmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

Ergene Nehri'nin suyuyla çeltik alanlarının sulanmadığını hatta bu havzadaki mülk sahiplerinin 50 bin dönümlük alana çeltik ekilemediği için siyasetçilerden suyun temiz akmasını talep ettiğini belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Edirne, Türkiye'nin çeltiğinin yüzde 50'sini üretiyor. Edirne'nin ürettiği pirincin kanser ihtimali gibi bir şeyi, bir hekimin bilimsel veriye dayanmadan konuşuyor olması, tabii ki doğru değil. Bazı sivil toplum örgütleri, vatandaş bunu konuşabilir, kendine göre bir yorum yapar ama bir bilim adamı, kamu görevlisi, elinde veri olmadan veya elindeki veriyi ilgili yere iletmeden kamuya konuşuyorsa herhalde bir müeyyide gerekir. Yoksa üretici feveran eder. Düşünün ki binde bir etkili oldu ve pirinç tüketimi binde bir azaldı. Bedelini kim ödeyecek? Vatandaş ödeyecek. O nedenle meslektaşımız yanlış yapmıştır. Elinde bu tür veri varsa bizlere göndermesi gerekir."

sağlık
bakanından
'görevden
alınan
doktor'
açıklaması
Yorum (24)
Frankie Bellevan
bence en başta sayın vali,şimdi de sayın sağlık bakanı daha büyük bir yanlış yaptı. meslektaşımız görevden alınmadan da doğru ya da yanlış elindeki belgeler valilik ya da bakanlık tarafından inceleme amaçlı talep edilebilirdi. hem halkın ve bizlerin güveni kazanılırdı hem de meslektaşımıza haksızlık yapılmamış olurdu. bu konulara hükümetlerin nasıl yaklaştığını geçmişten çernobil-radyasyon-çay olayından hatırlayanlarımız vardır. anap kurucularından eski sanayi ve ticaret bakanı cahit aral'ın kameralar ve gazeteciler önünde çay içme olayı çoğumuzun aklındadır. dolayısıyla bu defa da akla gelen soru şu:üretilen pirincin kanser yapma ihtimali gerçekten olsa; bu bilgi hükümet yetkilileri tarafından açıkça kamuoyu ile paylaşılır mıydı? yoksa olayın yaratacağı infial düşünülerek,hesap edilerek türkiye'ye özgü benzer durumlarda olduğu gibi veya iş kazalarında yaşananlar gibi gerçekler ört bas edilip elden geldiğince kamuoyundan gizlenmeye mi çalışılırdı? KONUYLA İLGİLİ MERHUM(2011 kalp yetmezliği) CAHİT ARAL HABERİ: Aral, Çernobil felaketi sonrası çaylarda radyasyon olduğu iddialarını yalanlamak için kameraların önünde çay içmişti. Aral’ın bu hareketi kamuoyunda aylarca konuşulmuştu. Aral son olarak Japonya’daki tsunami sonrası Tokyo Valisi Shintaro Ishihara, “tehlike yok” mesajı vermek için gazetecilerin önünde şebeke suyu içince akıllara gelmişti. Aral, Japonya’daki felaketin ardından Akşam gazetesine yaptığı açıklamada da çay içmesini 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın “İç de millet rahatlasın” diye önerdiğini ifade etmişti. Aral, “O dönem bunu kimse yazmadı. Gazeteciler geldi, ellerinde radyasyon ölçme cihazı var. Para çıkarıp çay aldırdım. Masanın üzerine torba torba koyduk, aleti getirdim hiçbirinde alarm vermedi. Bir televizyon getirttim. Açtırdım ve ona doğru yürümeye başladım. Cihaz ötmeye başladı. Televizyonun yaydığı radyasyon daha fazlaydı” ifadelerini kullanmıştı. türkiye klasiği haline gelen kameralar önünde aksiyon sahnesine belki bu defa "pirinç pilavı kaşıklama görüntüleri" eklenebilir.
0
Cevapla
ilter
kral çıplak dememeliyiz diyor bakan bey...evet gerçekten kral çıplak ..bilim derki 2 artı 2 dört eder...
0
Cevapla
Elif
Ben çok küçük bir çocukken, eski bakanlarımızdan bir yöneticimiz çay içerek karadeniz çayı radyonlu değildir, benim gibi siz de için dedi. İstatistiklere bakın, kayıtlarda mutlaka vardır, doğu karadenizden daha sık lösemi görülen başka bir bölge var mı?Acısı yıllar sonra ortaya çıktı, zaten öyle demişlerdi, yıllar sonra çocuklarımız çekecek diye, Evet, bu tip açıklamalar daha yetkin kişilerce yapılmalı,kesinlikle bu konuda yöneticilerimize katılıyorum,belge ve bilgilerle ispat edilmeli kesinlikle katılıyorum, ama her şey gerçekler üzerine kurulmalı, Avrupa'daki gibi, özeleştiri yapmak bizi daha refah bir ülke haline getirebilir ancak, başka hiç bir zararı olmaz.
0
Cevapla
dr.uzman
GÖREVDEN ALINAN UZMAN DOKTORUN HAKLI OLARAK KAMUOYUNUN DİKKATİNİ ÇEKTİĞİ KONU OLANA ERGENE HAVZASI İLE SULANAN PİRİNCLERİN SAĞLIKLI OLMADIĞI KONUSU ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ HERKESE TAVSİYEM TRAKYA KAYNAKLI PİRİNC TÜKETMEYİN
0
Cevapla
s.k.
Vatandaş hekime ulaşıyor, ama nasıl hekime:BİTMİŞ hekime, YIPRANMIŞ hekime, İŞİNİ YAPAMAYAN hekime, KORKMUŞ hekime,...özeti budur
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir