Medimagazin logo

Alanya Tıp Fakültesi ilk öğrencileriyle akademik yıla başladı

Akdeniz Üniversitesi Alanya Tıp Fakültesi, 57 öğrenci ile 2014-2015 akademik yılına başladı.
Alanya Tıp Fakültesi ilk öğrencileriyle akademik yıla başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Murat Kuloğlu, yaptığı açıklamada, fakültenin LYS sınavı sonucunda yapılan yerleştirmede, devlet üniversiteleri arasında 32'nci sırada yer aldığını belirtti.

Öğrencilerin MF-3 puanları, 466,8 ile 484,5 aralığında olduğunu anlatan Kuloğlu, 2014-2015 akademik yılında yılında fakülteye 3'ü yabancı uyruklu 57 öğrencinin kaydını yaptırdığını bildirdi.

Kuloğlu, öğrencilerden 20'sinin İngilizce ve Türkçe hazırlık sınıfında, 37'sinin de tıp eğitimlerine başladığını kaydetti.

Alanya'daki altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar öğrencilerin eğitimlerini Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdüreceğini belirten Kuloğlu, "Fakültemizin amacı, en kısa sürede ulusal ve uluslararası standartlarda güçlü, evrensel bilime katkıda bulunacak düzeyde tıp eğitiminin yanında araştırmalar yapan, kaliteli, çağdaş ve bilimsel sağlık hizmeti sunan üst düzey bir tıp fakültesi konumuna ulaşmaktır" dedi.

Alanya Tıp Fakültesi'nin kısa sürede başarıları ile ön plana çıkacağına inandıklarına işaret eden Dekan Kuloğlu, fakültenin kurulmasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.

alanya
tıp
fakültesi
ilk
öğrencileriyle
akademik
yıla
başladı
Yorum (4)
A.K.
Alanya'da tıp f.'nin ne işi var???
0
Cevapla
alper
hadi bütün ilçelere tıp fakültesi açalım. daha çok doktor daha çok hizmet!...
0
Cevapla
hasan ekim
Ülkemizin batıya açılan bir kapısı olan Alanya'da açılan tıp fakültesinin kısa sürede gelişeceğini ve ülkemize yararlı olacağını düşünüyorum.İlaveten açılacak sağlık yüksel okulu ve diş hekimliği fakülteleriyle Alanya'da artık bir devlet üniversitesi açılmasıda zorunluluk gibi gözüküyor.
0
Cevapla
metin yıldız
konya Sarayönü ilçesi Karatepe köyündenim duydumkı her yere tıp fak açılıyor,....biz de köyümüze tıp fakültesi istiyoruz...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir