Medimagazin logo

ÖSYM'nin son açıklaması ne anlama geliyor?

ÖSYM'nin son açıklaması ne anlama geliyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ÖSYM, 2013 Tıpta Uzmanlık Sınavı Sonbahar Dönemi (Eylül TUS)  sorularına yönelik yapılan itirazlar ve mahkeme sonucu iptal edilen 6 soru sonrası adaylar için 26 Aralık 2014 tarihli bir AÇIKLAMA yayınladı.

 

Peki bu açıklama ne anlama geliyor?

1-) 6 SORU İPTAL EDİLEN 2013 EYLÜL TUS İÇİN PUANLAR YENİDEN AÇIKLANACAK İSTEYENLER YENİDEN TERCİH YAPACAK VE YENİDEN YERLEŞTİRME İŞLEMİ YAPILACAK.

2-) İPTAL EDİLEN 6 SORU İÇİN YAPILAN İTİRAZDA YENİ BİR YARGI KARARI ÇIKARSA YENİ YAPILAN BU YERLEŞTİRMELER KAZANILMIŞ HAK OLARAK KABUL EDİLMEYECEK VE DE İPTAL EDİLECEK!

3-) 2015 NİSAN TUS’UNDAN İTİBAREN YERLEŞTİRME SONUÇ VE SÜRELERİ UZAYACAK!

4-) 2015 NİSAN TUS’UNDAN İTİBAREN SINAVIN YAZILI OLMA İHTİMALİ VAR!

Sonuç olarak; ÖSYM mahkeme kararına itiraz edeceğini burada açıkca ifade etmiş bulunuyor. Yeni tercih yapacak ve yerleştirilecek hekimlerin de bu nedenle durumlarının kritik olacağının altı çizilmiş! 

Bundan sonraki sınavlarda olası itiraz ve mahkeme sonuçlarının bekleneceği ifade ediliyor. Bu da yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hayli uzayabileceği anlamına geliyor! Yani örneğin sınava 2015 Nisan’da girdiniz itiraz oldu mahkemeye taşındı mahkeme karar verene kadar yerleştirme sonuçları bekletilecek, belki de Nisan’da girdiğiniz sınavın sonucu Eylül hatta Aralık’ta açıklanacak! Bu hususta itiraz ve mahkemelerin süreci oldukça hızlandırması için de gerekli önlemlerin alınmış olduğunu varsayıyorum yoksa hekimler bu süreçte mağduriyet yaşayabilir.

Sınavın YAZILI olması ise tarihi bir değişiklik olur. Çünkü bilindiği üzere TUS ilk uygulandığı 1987 tarihinden itibaren hep çoktan seçmeli yani test usulü uygulanmıştır. ÖSYM buna gerekçe olarak soru iptali gibi durumların yaşanmamasını gösteriyor ama sınava girecek hekimler için daha mı iyi daha mı kötü olur bunu da uygulama aşamasında net olarak değerlendirebiliriz. Lakin genel anlamda fakültedeki sınavlara bakacak olursak yazılı sınavlarda ortalama ve başarının daha düşük olduğu da aşikardır!

Bu açıklamanın hekimlerimize yarar sağlamasını umuyorum!

Uzm. Dr. Fatih BATI
https://twitter.com/drfatihbati

www.medunya.com

ösym'nin
son
açıklaması
ne
anlama
geliyor?
Yorum (7)
mehmet kaya
Sene basınfa referans kitaplar açıklansın yeter
0
Cevapla
Fatih
Ösym yi kutlarım. Amacının dürüstçe üzüm yemek olmadığını bağcıyı dövmek olduğunu, yani amacının bilgi ölçmek değil doktorlara işkence çektirmek olduğunu resmen ilan etmiştir...
0
Cevapla
se
Ülkemizdeki eğitim sistemi şu an için yazılı sınav yapmaya uygun değil, tabiki değerlendirmelerinde ne kadar objektif olacağı da ayrı bir konu.
0
Cevapla
AHMET HOCA
farma sinavinda "statin grubundan bir ilac yaziniz" diyecek mesela, "somatostatin" yazip burnumdaki staflarla ustunu susleyip kagidimi teslim edecegim. alin diycem. rektalden kan da alin.
0
Cevapla
erasmus
yazılı sınav demek her türlü değerlendiirmeye,torpile açık sınav demektir. torpil girmediği son sınavlardan biri tus'tu şimdi onu da bozacaklar. 10 kişinin yazılı sınavı nasıl değerlendirir kim yapar? neoplazi nedir sorusuna ne yazarsınız? doğru kısa yanıt tümör'dür. öğrenci kanser yazdıysa ve puan vermek istersen doğru kabul edebilirsin. çünkü neolazinin tam karşılığı tümördür ama kanser de bir neoplazi'dir.yandaş hoca doğru kabul eder. ama myom da bir neolazidir ama kanser değildir. diğer hoca yanlış kabul eder. sistemleri berbat etmede üstümüze yok. recep akdağ'dan bu yana sağlıkta değişen yasa yönetmelik sayısının haddi hesabı yok. konunun uzmanları bile işin içinden çıkamıyor
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir