Medimagazin logo

İstanbul Üniversitesi'nde Hemşirelik Fakültesi kurulacak

Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı...
İstanbul Üniversitesi'nde Hemşirelik Fakültesi kurulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA -İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Hemşirelik Yüksekokulunun kapatılarak, adı geçen Rektörlüğe bağlı olarak Hemşirelik Fakültesi kurulması kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Kararda, "İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Hemşirelik Yüksekokulunun kapatılarak, adı geçen Rektörlüğe bağlı olarak Hemşirelik Fakültesi kurulması; Milli Eğitim Bakanlığının 30 Mart 2011 tarihli yazısı üzerine, 28 Mart 1983 tarihli Kanuna göre, Bakanlar Kurulu'nca 4 Nisan 2011 tarihinde kararlaştırılmıştır" denildi.

i̇stanbul
üniversitesi'nde
hemşirelik
fakültesi
kurulacak
Yorum (27)
Osman D
Geç kalmış bir karar olmakla birlikte kutlarım. Bence şu anda sağlık sisteminde hekimden ziyade eksik olan personel işini seven, işini doğru yapan, yeterli bilgi ile donanmış hemşiredir. Bence bu fakülteler hızla yaygınlaştırılmalı, süratle sağlık sistemine nitelikli hemşireler kazandırılmalıdır. Bu konuda kafa yoran herkese şimdiden teşekkürler.
0
Cevapla
HEMŞİRENİN AHI;
MODERN ANLAMDA SAĞLIK SİSTEMİ SADECE DOKTORA BIRAKILAMAYACAK KADAR KRİTİK ÖNEMDEDİR. SAĞLIK HİZMETLERİNDE GERÇEKTEN DE ÜLKEMİZİN EN ACİL İHTİYACI ÇARPIK, PLANSIZ SAĞLIK İNSAN GÜCÜ YAPISINI DÜZELTMEKTİR. BU AMAÇLA YAPILMASI GEREKEN EN HAYIRLI İŞ SAĞLIK BAKIMININ KALİTESİNİ YÜKSELTECEK ŞEKİLDE NİTELİKLİ, EĞİTİMLİ, GELİR DÜZEYİ ÖZENDİRİCİ VE ÖZLÜK HAKLARI TESLİM EDİLMİŞ HEMŞİRELER YETİŞTİRMEK, HEMŞİRELİĞİ GÜÇLENDİRMEKTİR. HER SML'DEN HEMŞİRE YAPMAYA ÇALIŞMAK, HEMŞİRELİK EĞİTİMLERİNİ DEĞERSİZLEŞTİRMEK, HEMŞİREYİ YOKSULLAŞTIRMAK, GÜÇSÜZLEŞTİRMEK ÜLKEYE KÖTÜLÜK YAPMAKTIR. GERİSİ HAVANDA SU DÖVMEKTİR. TÜM EMEĞİ GEÇENLERİ, BİR KEZ DAHA TARİHE ÖNCÜLÜK EDEN, UFUK AÇAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNİ KUTLUYORUM. SAYGILARIMLA,
0
Cevapla
fırat özfırat
hemşirelik gibi bi alt disiplinin fakültesi mi olurmuş saçmalık
0
Cevapla
adnan
hemşirelik fakültesi olsa ne olur, sağlık sistemini doktor menmuniyeti üzerine yürütmeye çalışan bir bakanlık oldukça. önce yardımcı sağlık personelinin mesleki ünvanının verilmesi gerekir. ne demek yardımcı sağlık personeli.
0
Cevapla
adnan
fırat özfırat, siz galiba kaldırım mühendisisiniz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir