Medimagazin logo

Diş hekimliğinde beyaz önlük coşkusu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimleri Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası'nda beyaz önlük töreni düzenledi.
Diş hekimliğinde beyaz önlük coşkusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Törende kliniklere ilk adımlarını atan 83 öğrenci, beyaz önlüklerini öğretim üyelerinin elinden giydi. Ayrıca fakültenin dereceye giren öğrencileri de yüksek onur ve onur belgelerini aldı.  Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 2012 Yılı Yayın Ödülleri de sahiplerini buldu.

Müzik dinletisiyle başlayan törene SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Necdet Güz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 Rektör Yardımcısı Şahin, yaptığı konuşmada, sağlık hizmetini ibadet yerine koyduğunu belirtti. İnsana hizmet eden her gayret ve çabanın ibadet yerine geçtiğini vurgulayan Şahin, "Sizler çok zor bir iş olan insanla uğraşıyorsunuz. Bu iş değerlidir,  kutsaldır, mübarektir ama çok zordur. Sizler de insana hizmet edeceksiniz. Bunun için çelik gibi bir iradeye sahip olmanız gerekiyor" dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Başçiftçi ise, diş hekimliğinin yüzyıllar boyunca gelişen teknoloji ve bilimin ilerlemesiyle çağın en önemli meslekleri arasında yerini aldığını dile getirdi.

Diş hekimlerinin bu noktada çok meşakkatli ve sorumluluk gerektiren bir iş icra ettiklerini anlatan Başçiftçi, şunları kaydetti:

"Halkımızın ağız ve diş sağlığının korunmasında her türlü bakım ve tedavisi konusunda kaliteli sağlık hizmeti verme görevini üstlenmişlerdir. Mesleğimiz toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesi, koruyucu diş hekimliği anlayışının yerleştirilmesi ve düzenli olarak kontrollere gitme alışkanlığının kazandırılması gibi faaliyetleri içerisine almaktadır.  Bu önemli görevi icra eden hekimlerimizin gününü kutluyorum. Ayrıca beyaz önlüğünü giyip kliniklere ilk adımını atan öğrencilerimize de 'hoş geldiniz' diyorum."

Fakülte dergisinin 2012 yılı yayın ödüllerinin sahibi birinci Dr. Melek Akman, ikinci Doç. Dr. Gülsün Yıldırım ve üçüncü Yrd. Doç. Dr. Erhan Özcan ödüllerini protokol üyelirinin elinden aldı.

diş
hekimliğinde
beyaz
önlük
coşkusu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir