Medimagazin logo

Eczacılık öğrencileri sizleri kongrelerine bekliyor

Uzun çalışmalar sonucu 3D Eczacılık Kongresi’nin hazırlıklarını tamamlayan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, 3-5 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kongreye katılacak meslektaşlarını bekliyor
Eczacılık öğrencileri sizleri kongrelerine bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tamamen Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin çalışmaları ile hazırlanan öğrenci kongresi olma özelliğine sahip 3D Eczacılık Kongresi, 3-5 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Eczacılık mesleğini geçmişi ve geleceğiyle ele alacak olan kongrenin bilimsel ve sosyal programı, katılımcılarını Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde bir araya getirecek.

 

Üç oturumda eczacılık

Hazırlıkları Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından 5 ayda tamamlanan kongrede üç oturum düzenlenecek. Eczacılık mesleğinin değerli hocalarının sunumlar yapacağı kongrenin ilk oturumunda “Eczane Eczacılığı” konusu tartışılacak. İkinci oturumunda “Hastane-Kamu Eczacılığı”nın gündeme alınacağı kongrenin üçüncü oturumunda ise katılımcılara, “Endüstri Eczacılığı” konusundaki güncel konular aktarılacak.

 

Geleceğin meslektaşları tanışacak

Hazırlıkları tamamlanan ve 3-5 Aralık 2010 tarihinde yapılacak olan kongrenin kongre başkanlığını Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Aslı Demirci yürütecek. Gelecek yıllarda mesleklerini layıkıyla yerine getirebilmek için yenilikleri izlemeyi kendilerine misyon edinmeleri gerektiğini söyleyen Aslı Demirci, kongre ile ilgili şunları söyledi:

“Gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte ilaç bilimindeki gelişmeleri takip etmeyi, özgür düşünce ve bilimi kendimize yol edinerek eczacılığın uygulama alanları konusunda fikir alışverişinde bulunmayı, tartışmayı, eleştirmeyi, yeni bakış açıları kazanabilmeyi; bunun yanında geleceğin meslektaşları olarak birbirimizi tanımayı ve sıcak arkadaşlıklar kurabilmeyi hedefliyoruz. Elli yılı geride bırakmış ve Türkiye’nin en eski eczacılık fakültesi olma özelliğine sahip olan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak fakültemizde sizleri konuk etmekten onur ve mutluluk duyacağız.”

 

Mesleki fikir paylaşımları açısından önemli bir adım

Kongrenin grup temsilciliği görevini üstlenen Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5.sınıf öğrencisi Seren Arancıoğlu büyük emeklerle ve tamamen öğrenci girişimi ile hazırlanan 3D Eczacılık Kongresiyle ilgili, “Türkiye 'nin ‘ilk’ eczacılık fakültesi olma özelliğindeki bu tarihi ortamdaki havayı soluyabilmek, fakültemizde bir ilk olacak bu kongrede yerini alacak arkadaşlarımızla birlikte, bu tarihi ortamda bir ‘tarihe’ ortak olmak, geleceğimizi yönlendirmemizde ve mesleki fikirlerimizi paylaşma adına çok önemli adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.

 

Zengin sosyal program katılımcıları bekliyor

Düzenlenecek kongrenin bilimsel programı kadar sosyal programı üzerinde de titizlikle çalışan düzenleme komitesi, katılımcılarla üç gün boyunca Ankara’nın önemli tarihi ve turistik merkezlerini de ziyaret edecek.

Katılımcılara kongre kapsamında Anıtkabir ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezilerinin yanı sıra; üç boyutlu sinema keyfi ile Ankara’nın seçkin mekanlarında akşam yemeği ve Pazar brunchu düzenlenecek.

eczacılık
öğrencileri
sizleri
kongrelerine
bekliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir