Medimagazin logo

Kütahya Dumlupınar'a Diş hekimliği fakültesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesine Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni fakülteyle Dumlupınar Üniversitesindeki fakülte sayısı 8’e çıktığı belirtildi.
Kütahya Dumlupınar'a Diş hekimliği fakültesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

DPÜ Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Diş Hekimliği Fakültesi'nin, son teknoloji ve bilimsel veriler ile ağız ve diş sağlığı eğitim-öğretimi verecek ve idealist bilim insanlarına imkan sağlayacak şekilde en kısa sürede akademik yapılanması tamamlanarak eğitim, öğretime başlanacağını bildirdi.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Simav Teknoloji Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesinden sonra Diş Hekimliği Fakültesini de bünyesine katan Dumlupınar Üniversitesi'nde ayrıca 3 yüksek okul ve 10 meslek yüksek okulu bulunuyor.


Diş Hekimliği Fakültesi'nin, son teknoloji ve bilimsel veriler ile ağız ve diş sağlığı eğitim-öğretimi verecek ve idealist bilim insanlarına imkan sağlayacak şekilde en kısa sürede akademik yapılanması tamamlanarak eğitim, öğretime başlanacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefi doğrultusunda, rekabetin gerektirdiği bilgi ile donanmamızın gerekliliğinin önemini anlattı.

kütahya
dumlupınar'a
diş
hekimliği
fakültesi
Yorum (1)
şahin öztürk
bence kütahyanın şaphane ilçesine bir üniversite kurun adı şaphane üniversitesi olsun.. bağlı köylerede bir tıp birde diş hekimliği fakultesi kurun ..mahalle arasına birde eczacılık fakultesi sıkıştırın .. şaphane sağlık ocağınıda tıp fakultesi hastanesi bir odasınıda diş hekimliği fakultesi yapın..böylece işin cılkı çıkmış olsun gitsin..
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir