Medimagazin logo

Pediatri profesörü hayatını kaybetti

Antalya ve çocuklar doktorları Olcay Yeğin'i kaybetti Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Olcay Yeğin, kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.
Kaynak: HÜRRİYET
Pediatri profesörü hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaklaşık 9 aydan bu yana karaciğer kanseriyle mücadele eden ’Hocaların Hocası’ Prof. Dr. Olcay Yeğin, tedavi gördüğü hastanede önceki gün gece vefat etti. Prof. Dr. Olcay Yeğin’in cenazesi, dün öğle saatlerinde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Salonu’na getirildi. Burada çalışma arkadaşlarının katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.

Cenazeye katılanlara, Yeğin’in besteleyip kendi seslendirdiği türküler dinletildi. Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu, Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu ve Prof. Dr. Ayfer Gür Güven birer konuşma yaptı. Yeğin’in eşi Gülten Yeğin ve Prof. Dr. Ayfer Gür Güven, cenaze önünde duygusal anlar yaşadı. Tören sonrası Muratpaşa Camii’nde cenaze namazı kılınan Prof. Dr. Yeğin’in cenazesi, ikindi namazının ardından Duacı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

1947 yılında Niğde’de doğan Olcay Yeğin, 1971 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1976’da Hacettepe Çocuk Hastanesi’ndeki eğitimimi tamamlayıp çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan Yeğin, 1973 yılında Gülten Pamir’le evlendi. Bora ve Güneş adında iki oğlu olan Prof. Dr. Yeğin’in en büyük tutkularının başında ise doğa ve kelebekler geliyordu. Prof. Dr. Yeğin, son 10 yılını, bu hobilerini doyasıya yaşayarak geçirdi.

prof. dr. olcay yeğin
hekim
vefat
Yorum (3)
aydin sinal
olcayla ben ta dogdugumuzdan beri arkadastik,ayni mahalleden.ilk okula ayni yil ayni sinifta basladik orta ve liseyi ayni okulda bitirdik,ayni AÜTF mezun olduk.Olcay benden iki sene önce mezun oldu benim 2 sene kaybim var.Babasi orta-lisede matamatik ögretmenimdi.O HÜTF pediatri bölümüne girdi,ben Almanyaya geldim,Hanimi Dr.Gülten Yegin de sinif arkadasiydi.Gülten Patoloji uzmanidir. Cok basarili bir akademik kariyer yapti Türkiyede ilk immunoloji labaratuarini kurmustu.Sadece fakültede talebeleriyle ve labaratuariyla calisti,gercek bir tabiat asigiydi,bütün Türkiyeyi gezdi kelebekler üzerine Türkiyede otoriterdi,fotograf sanatcisiydi. Baglama saz virtüyozuydu,türküleri toplar ,icra eder söylerdi(Arif Sag ile boy ölcüsür.)Oyma el yapimi saz,baglama,cura kolleksiyonunda 50 den fazla estrüman var. Hayatta tanidigim gercek bir HOCA idi:ADAM GIBI ADAMDI.Tanrinin rahmeti daima yaninda olsun.
1
Cevapla
AHMET KARSLIOĞLU
hacettepede talebeliğim ve asistanlığımdan tanıdığım mert kişikli bir insandı rahmet diliyorum
2
Cevapla
Frankie Bellevan
değerli hocamıza allahtan rahmet diliyorum.. değerli ailesine , yakın arkadaş ve dostlarına (özellikle aydın abiye) ,akdeniz üniversitesi tıp fakültesinde beraber çalıştığı mesai arkadaşlarına ve tıp camiasına başsağlığı dilerim.. nur içinde yatsın.. mekanı cennet olsun...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir