Medimagazin logo

“Size harikalar vadedenlerin acı sürprizlerine hazırlıklı olmalısınız”

Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay, "Hekim ve eczacı dışındaki kişilere ilaç konusunda itibar etmeyiniz" diyerek, "Size harikalar vadeden ve eczane dışında satılan ilaçları kullanacaksanız, acı sürprizlere hazırlıklı olmalısınız" ifadelerini kullandı.
“Size harikalar vadedenlerin acı sürprizlerine hazırlıklı olmalısınız”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MALATYA -Eczacılık hizmetinin, sağlık sektörünün vazgeçilmez bir unsuru olduğunu bildiren Göknur Aktay, "Söz konusu olan bir ilaç veya ilaç etken maddesi ise ilaç üretiminden tüketimine kadar her aşamada eczacının sorumluluğundadır ve bu konuda yetkili danışman eczacıdır. Ne yazık ki, ilaç etken maddesi içeren bazı preparatlar, özellikle de bitkisel ilaç adı altında eczaneler dışında satılanlar, hekim ya da eczacı olmayan kişilerce önerilmekte ve hastaya tedavi amaçlı sunulmaktadır. Tedavi amaçlı kullanılan her madde ilaçtır. İlaç, hekim tarafından önerilir ve reçetelenir. İlaç adı altında satılan her madde Sağlık Bakanlığı'nın kontrol ve iznine tabidir, satış ve dağıtımı ise eczacının kontrolünde olmalı" önerisinde bulundu.


"Halkımızı özellikle bu konuda uyarmak isterim. Akılcı ilaç kullanımı insan sağlığı için son derece önemlidir. Akılcı ilaç kullanımı, ilacın hastalıktan korunma veya tedavi amaçlı, doğru hastalıkta, doğru miktar ve sürede kullanımı demektir. Akılcı ilaç kullanımı, ilacınızı saklama koşullarına uygun şekilde saklamanız, aldığınız gıda veya diğer ilaçlarla ilgili etkileşmelerini bilerek kullanmanız demektir" diyen Aktay, açıklamasını şöyle tamamladı: "Akılcı ilaç kullanımı, ilacınızı eczaneden almak demek ve eczacınızdan ilacınızla ilgili her konuda danışmanlık beklemeniz demektir.  Hekim ve eczacı dışındaki kişilere ilaç konusunda itibar etmeyiniz, kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını tehlikeye atmayınız. Size mucizeler vaat eden ve eczane dışında satılan ilaçları kullanacaksanız acı sürprizlere hazırlıklı olmalısınız."

göknur aktay
ilaç
akılcı ilaç kullanımı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir