Medimagazin logo

Tıp Fakültesi: Asistan sayımız 3'e yükseldi!

Tıp Fakültesi: Asistan sayımız 3'e yükseldi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Tıp Fakültesinde asistan doktor sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, AEÜ Tıp Fakültesinin tıpta uzmanlık eğitimine geçen eğitim-öğretim yılının bahar yarılında başladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Tıp Fakültemiz Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda bir asistan doktorun yerleştirme işlemleri tamamlanmış ve kendisi tıpta uzmanlık eğitimine başlamıştı. Üniversite yönetiminin gayretli ve başarılı çalışmaları sonucunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz dönemi için 2 kadro daha vermesiyle asistan doktor sayısı 3'e yükselmiş oldu. Fakülte, gelecek eğitim-öğretim dönemlerinde de her anabilim dalı için asistan doktor sayısının artırılması çalışmalarını hızla sürdürüyor."

tıp
fakültesi:
asistan
sayımız
3'e
yğkseldi!
Yorum (4)
Ertem Şener
Ahi Evren Tıp Fakültesi'ne asistan olarak giden meslektaşlarımın aklını seveyim ben. Beyin bedava !!! Tarlada patates mi yetiştiriyoruz, uzman doktor mu? Arkadaşlar gözünüzü seveyim 3 büyük il dışında özellikle spesifik eğitim araştırma hastaneleri dışında asistanlık yapmayın. Bir ömürlük bir meslek bu. Hem kendinize hem mesleğinize saygınız olsun. İyi doktor olun!!! İmza: Eğitim Araştırma Hastanesinde onlarca asistan yetiştirmiş 15 senelik doçent ama profesör olma hakkı bulunmayan eğitim görevlisi
0
Cevapla
ahmet aslan
Çok güzel bir haber. Acil servisi olmayan tabela üniversite hastanelerinden ortopedi uzmanlarının yetiştiği bir ülkede gayet normal. Ülkedeki doktor sayısı böyle artiyorsa hiç artmasin daha iyi !
0
Cevapla
Cemalettin Tunçkaya
Hsls şunu anlayaamdılar.sorun az dr olmasında değil.Doktor sayısının adaletsiz dağılımda.Ancak bir o kadar önemli Asistanlık öğretimi sırasında görülen vaka ve çeşitlilik sayısı.Araştırma hastanesi olsun ama asistan yetiştirmesin.Bu milletede yazık.Bunun sorumlusu doktorlar değil(Sadece yönetici doktorlar)
0
Cevapla
aydin sinal
Zaytung haberimi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir