Medimagazin logo

Üniversite – sanayi işbirliğine Abdi İbrahim desteği

Nitelikli insan gücünün sürdürülebilir büyümedeki önemine inanan Abdi İbrahim, üniversite – sanayi işbirliğine verdiği sürekli destek kapsamında ana sponsoru olduğu KAMP 2011’de yaklaşık 300 öğrenci ile bir araya geldi. Dört gün boyunca süren aktivitelerin sonucunda Abdi İbrahim, önümüzdeki dönemlerde bünyesine katacağı ‘geleceğin yönetici adaylarını’ belirleyecek.
Üniversite – sanayi işbirliğine Abdi İbrahim desteği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Abdi İbrahim, üniversite - sanayi işbirliğine verdiği destek kapsamında bu yıl ana sponsoru olduğu KAMP 2011’de 22 üniversiteden yaklaşık 300 öğrenciyle bir araya geldi. Koç Üniversitesi Pazarlama Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen ve dört gün süren etkinlikte öğrenciler, profesyonel iş süreçlerini deneyimleme, kendilerini keşfetme ve iş hayatına dair bilgi edinme şansını elde ettiler. 

 

Koç Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Dekanı BarışTan’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Abdi İbrahim İnsan Kaynakları Müdürü Berna Boragan Abdi İbrahim’in öğrenciler için hazırladığı programı öğrencilere aktararak, kurum değerlerini paylaştı.

 

K2 Danışmanlık Yönetici Ortağı Güneş Ufuk’un değişen trendlere yönelik yaptığı sunumun ardından gerçekleşen panelde Abdi İbrahim yöneticileri gençlere profesyonel yaşamdaki deneyimlerini aktardılar.

 

Panele katılan Abdi İbrahim Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdürü Dr. Cüneyt Gedikli, Abdi İbrahim Uluslararası Pazarlar İş Geliştirme Müdürü Cengiz Zaim, Abdi İbrahim İnsan Kaynakları Direktörü Hakan Onel ve Abdi İbrahim Biyoeşdeğerlik Müdürü Cem Önal öğrencilere ilaç sektörü ve Abdi İbrahim ile ilgili bilgiler aktarırken, kendi kişisel başarı hikâyelerini de paylaştılar.

 

Değişime ayak uyduramayan yok olur

Yaptığı keyifli ve bilgilendirici konuşmasıyla öğrencilerden yoğun ilgi gören Abdi İbrahim Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdürü Dr. Cüneyt Gedikli Abdi İbrahim’in dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi arasında yer alan ilk Türk şirketi olduğunu belirterek;“Abdi İbrahim 8 senedir sektör lideri, son iki senedir ise açık ara lider. Türkiye pazarına girecek şirketlerin ilk adresi de Abdi İbrahim” dedi. Abdi İbrahim’in 100 yıllık geçmişe sahip büyük bir aile olduğunun altını çizen Gedikli, bu bağlılığı ve gücü hissetmenin çalışanlar için çok önemli olduğunu ifade etti.

 

Sağlık sektörünün dinamik ve hızlı gelişen bir yapıda olduğunu ve sürdürülebilir başarının odağında değişime hızlı adaptasyonun yer aldığını söyleyen Dr. Gedikli, şirketlerin yeni trendlere uyum sağlayabilmeleri için, dinamik kadrolara sahip olmalarının şart olduğunu ifade etti. Gedikli: “Değişime ayak uydurmayan yok olur.” Dedi

 

İlaç sektöründe pazarlamanın diğer sektörlerden daha kontrollü ve kısıtlı olduğunu belirten Gedikli, bu sektörde çalışanların yaratıcı düşünmelerinin önemine de değindi.

 

Bağlılık ve takım olmak yüz yıllık kültürün bir parçası

Abdi İbrahim İnsan Kaynakları Direktörü Hakan Onel,İK bölümü olarak Abdi İbrahim’in tercih edilen ve uzun süreli çalışılmak istenen bir şirket olmasını hedeflediklerini belirtti. Konuşmasında Abdi İbrahim’de başarılı olabilmenin sırlarını da paylaşan Onel; liderlik, öngörü, global bakış açısı, Ar-Ge vizyonu ve etkili iletişim gibi yetkinliklerin bu noktadaki önemine değindi.

 

Abdi İbrahim’in, profesyonel yönetim ile aile şirketlerinin çevikliğini bir arada barından hibrit bir yapıya sahip olduğunu belirten Onel; “Abdi İbrahim’de bağlılık ve takım olmak çok önemlidir; biz aile gibi hareket eder birbirimiz için endişeleniriz. Bu bizim yüz yıllık kültürümüzün bir parçası ve bundan sonra da güçlenerek devam edecek bir anlayış” dedi.

 

İlk gün gerçekleşen panelin ardından gençlere, ilişki yönetimi yetkinliği kazandırmak ve kendilerini tanıyarak kariyerlerini buna bağlı planlamalarını sağlamak amacıyla kişilik envanteri eğitimi verildi. Eğitimle eğlencenin içiçe geçtiği etkinlikte, öğrenciler arasında bilgi yarışması yapıldı. Yarışma sonucunda ilk üçe giren öğrencilere e-öğrenme ve bireysel koçluk modüllerinden oluşan  ‘kariyer gelişim paketi’ hediye edildi.

 

Etkinliğin ikinci ve üçüncü gününde gerçekleştirilen etkinliklerde ise katılımcılar, hem İK süreçleriyle ilgili tecrübe kazandı hem de profesyonel iş yaşamına dair süreçleri ‘yaşayarak öğrenme’ fırsatı buldular.

 

Teklif mektupları Mayıs ayında iletilecek

Pazartesi günü sona eren kampın ardından seçilen 20 öğrenci İngilizce ve sürüş sınavına girecek. Yapılan elemenin ardından Abdi İbrahim ‘yönetici adayı’ olarak belirlenen genç beyinlere Mayıs ayında teklif mektupları iletilecek.

üniversite
sanayi
işbirliğine
abdi
i̇brahim
desteği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir