Medimagazin logo

"Çekirge Çocuk Hastanesi kapatılmasın"

Bursa Çekirge Çocuk Hastanesi'ndeki hasta yakınlarını ziyaret eden AK Parti Bursa milletvekili adayı Tülin Erkal Kara, hastanenin kapanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
 "Çekirge Çocuk Hastanesi kapatılmasın"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA (İHA) - Hastane Başhekim Yardımcısı Yaşar Bilgi ve Ekrem Çolakel'den hastane hakkında bilgi alan Kara, hastaneyle ilgili hazırlanan raporu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini söyledi. Hastane arsasının TOKİ'ye devredildiğini söyleyen Çolakel, "Bunca negatif etkiye, önlenmeye ve ayda 1.5 trilyona yakın cirosu olmasına rağmen 4 yıldır izbe şekilde bırakılan, servislerine tek kuruş yatırım yapılmayan hastanemizden hastalar en güzel şekilde tedavi görmektedir. Halen ayda 30 bin hastaya poliklinik ve 20 bin hastaya yatarak hizmet veriyoruz. Servisleri 3.dünya ülkelerinin de gerisinde bırakılan fiziki şartları çok kötü halde bırakılan hastanede hastalarımıza kaliteli hizmet verilemiyor" dedi.


Hastanenin kapatılmasını uygun bulmadıklarının söyleyen Çolakel, hastanenin üst tarafında bulunan lojmanların yıkılıp buraya daha donanımlı bir hastane yapılmasını ifade etti. Çolakel, "Bursa'nın, Bursalının bu hastaneye ihtiyacı var. Bursa merkezde dağ köyleri ve civar merkez köylere yakın başka hastane yok. Burası, yoksul kesimin kolayca ulaşabileceği bir hastane. Nilüfer ilçesinin çocuk hastanesi var, Yıldırım ilçesinin çocuk hastanesi var ama merkez ilçe olan Osmangazi ilçesinin hastanesi neden kapatılıyor?" dedi.


Çocuk hastanesinin 13 dönüm arsasının olduğuna dikkat çeken Yaşar, "Buranın 2 dönümüne hastane yapılır ve geri kalan kısım eskisi gibi yeşil alan olarak devam eder ve Türkiye'nin en güzel çocuk hastanesi olur. Bursa'nın ileriye yönelik çocuk hastanesi ihtiyacı karşılanacak ve merkezde hizmete ulaşım kolaylaşacaktır. Hastanelerin yetersizliği söylendiğinde ne zaman biteceği belli olmayan ütopik hastane kompleksine atıf yapılarak geçiştirilmektedir, gerçekçi değildir" dedi


Hastaneyle ilgili hazırlanan dosyayı alan Kara, bu dosyayı inceleyeceğini ve hastanenin sıkıntılarını Erdoğan'a ileteceğini söyledi. Kara, daha sonra serviste yatan hastaları ziyaret ederek, çocuklara rüzgar gülü dağıttı. Kara, hastanenin kapatılmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

"çekirge
çocuk
hastanesi
kapatılmasın"
Yorum (1)
Op.Dr.C.B.
O hastanenin bulunduğu yer şehrin en güzel yeridir. Oraya çok güzel evler, villalar yapılacaktır eminim. Kaçınılmaz son.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir