Medimagazin logo

15 yeni rektör adayı belirlendi

15 ilde kurulacak yeni üniversitelerin rektör adayları belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 45 isimlik listeyi yarın Bakanlar Kurulu’na getirecek
15 yeni rektör adayı belirlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
15 ilde kurulacak yeni üniversitelerin rektör adayları belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 45 isimlik listeyi yarın Bakanlar Kurulu’na getirecek.


Kırşehir, Kastamonu, Düzce, Burdur, Uak, Rze, Tkirdağ, Ezincan, Asaray, Gresun, Çrum, Yzgat, Aıyaman, Odu ve Amasya’da yeni üniversitelere atanacak kurucu rektörler için isimler Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından belirlendi.

Büyük bir gizlilik içinde belirlenen isimlerin kamuoyunda tartışma yaratmayacak isimler olmasına dikkat edildiği belirtiliyor. Her üniversite için belirlenen 3 adaydan en az birinin kadın olduğu, listede imam hatip ve ilahiyat kökenli isimlerin ise 3’ü geçmeyeceği ifade ediliyor.

Kadınların başı açık namaz kılması ile ilgili tartışmalarla gündeme gelen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Mualla Selçuk ile Gazi Üniversitesi’nde halen dekanlık yapan Eyüp Bedir’in de listede olduğu belirtiliyor.Rektör adaylarının isimlerinin Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu’nda, Başbakan’a sunulması bekleniyor.

15 yeni üniversitenin kurucu rektörlerin iki yıl için, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan’ın önereceği üç isim arasından Cumhurbaşkanı’nca atanmasını öngören yasa maddesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmiş, ancak yasa Mecliste aynnen kabul edilmişti.

Sezer de kurucu rektörlerin atanmasına ilişkin hükmün iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.


NTV
15
yeni
rektör
adayı
belirlendi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir