Medimagazin logo

Harran Tıp 'tan da istifalar başladı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde öğretim üyelerinin istifa etmesine Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı tepki gösterdi
Harran Tıp 'tan da istifalar başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Şanlıurfa Harran Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde öğretim üyelerinin istifa etmesine Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı tepki gösterdi.


Atçı, son günlerde HÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan gelişmeleri kaygı verici olarak değerlendirirken, HÜ Rektörü Prof. Dr. Büyükburç istifaların sebebinin maddiyat olduğunu açıkladı.
Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde hocaların tek tek istifa ettiğini açıklayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı, "Tıp Fakültesi'nde yıllardır görev yapan öğretim görevlilerine kadro verilmemektedir. Bu da huzursuzluğa neden olmakta ve hocalar tek tek istifa etmektedir. Bu bakış açısı ve yaklaşım tıp fakültesinin gelişmesini engelleyerek, büyük zarar vermektedir. Yanlışın devam etmesi halinde fakültenin Dermatoloji Bölümü'nün kapandığı gibi bir çok bölümü de öğretim elemanı yokluğundan kapanmayla karşı karşıya kalacaktır. Buradan ilgili kişilere şunu söylemek istiyoruz, göreviniz yetişmiş kalifiye hocalara kadro vermeyerek istifaya zorlamak değildir. Göreviniz üniversite hastanesinin tıbbi donanımını tamamlamak ve eksik olan bölümleri de açmak suretiyle hiçbir hastayı dışarıya göndermemektir. Mevcut duruma baktığımızda durumun böyle olmadığı açık bir şekilde görülmektedir" dedi.


Hastanede döner sermayenin adaletsiz bir şekilde dağıtıldığını iddia eden Atçı, şunları dile getirdi: "Bizler adaletli bir döner sermaye sistemine geçilinceye kadar, Sağlık Bakanlığı sisteminin uygulanmasını talep ediyoruz. Bizler Sağlık-Sen olarak, yanlışlara son verilinceye ve eksik olan hastane ve merkezler İlimizde açılıncaya kadar konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Buradan ilgili, yetkilileri uyarıyor, tüm sivil toplum örgütlerini fakültelerine sahip çıkmaya ve demokratik tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz".


Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yaşanan istifalarla ilgili basın mensuplarının sorularına cevap veren HÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, doktorların maddi sebepler yüzünden ayrıldığını söyledi. Sağlıkta yaşanan özelleşme yüzünden özel hastanelerin üniversitede görev yapan doktorlara çok iyi maddi imkanlarla teklifler sunduğunu belirten Büyükburç, "Biz bu maaşı veremediğimiz için doktorlar gidiyor. Bizden ayrılan bir çok öğretim üyesi özel hastanelerde önemli görevler alıyorlar" dedi.

İHA
harran
tıp
'tan
da
istifalar
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir