Medimagazin logo

Hasta sayısı 13'e yükseldi

Sivas’ın Kangal İlçesi Yellice Köyü'nden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Gülten Yeşilırmak’da (37), yapılan tahliller sonucu kuş gribi virüsüne rastlandı. Yeşilırmak’ın 3 çocuğunda ise virüs belirlenmedi. Ancak Hasan (8), Ali (12) ve Emel Yeşilırmak’ın (13) tedavileri sürüyor.
Hasta sayısı 13'e yükseldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sivas’ın Kangal İlçesi Yellice Köyü'nden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Gülten Yeşilırmak’da (37), yapılan tahliller sonucu kuş gribi virüsüne rastlandı. Yeşilırmak’ın 3 çocuğunda ise virüs belirlenmedi. Ancak Hasan (8), Ali (12) ve Emel Yeşilırmak’ın (13) tedavileri sürüyor.


Gülten Yeşilırmak, 8 Ocak Pazar günü saat 18.00 sıralarında, yüksek ateş, öksürük, halsizlik şikayetleriyle çocukları Hasan, Ali ve Emel ile birlikte Kangal Devlet Hastanesi’ne başurdu. Gülten Yeşilırmak, ölü tavuklara dokunduğunu söyleyince, kuş gribi şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yeşilırmak ve 3 çocuğu Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındı. Yeşilırmak ailesinden alınan kan örnekleri Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderildi. Burada yapılan incelemelerde, Gülten Yeşilırmak’da kuş gribi virüsüne rastlandı. Doktorlar, çocuklarda virüse rastlanmadığını ancak, çocukların da tedavilerinin sürdüğünü, çocuklardan da kan örnekleri alınmaya devam edileceğini açıkladı.

ÖLEN TAVUKLARI ÇIPLAK ELLE TUTTUM

Kanında kuş gribi virüsüne rastlanan Gülten Yeşilırmak, sonuçlar açıklandıktan sonra tedavi gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’ndeki tek kişilik odasında, DHA’ya konuştu. Yeşilırmak, aynı serviste kalan 3 çocuğunun sık sık kendisinin yanına geldiğini belirterek, “Onlarda virüs çıkmadı. Ancak, burada sık sık benim yanıma geliyorlar. Doktorlar, onlardan kan almayı sürdürecek. Köyde, yetiştirdiğim tavuklardan biri öldü. Onu çıplak elle çöpe attım. Sonra bir kaç tavuğum daha öldü. Onları da evimden uzağa bir yere attım. Hiçbir tedbir almamıştım. Pazar akşamı ateşim yükselince hastaneye gittik. Çocuklarım da da aynı şikayetler vardı. İnşalah çocuklarımda virüs çıkmaz” dedi.

KÖYDE TÜM KANATLILAR İTLAF EDİLİYOR

Gülten Yeşilırmak’ta kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından, Yeşilırmak ailesinin yaşadığı Kangal İlçesi’ne bağlı Yellice köyü, karantinaya alındı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, köydeki tüm kanatlı hayvanları özel ekiplerle toplamaya başladı. Toplanan kanatlı hayvanlar itlaf edilecek. Karantinaya alınan köye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Köy girişinde jandarma ekipleri 24 saat nöbet tutuyor.

Bu sabah Kangal İlçe Merkezinden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne gelen Nazife Yıldırım ile oğlu Hanifi Yıldırım da, kuş gribi şüphesiyle Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındı.

10 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde halen 10 kişi tedavi görüyor. Doktorlar, kan örneğinde virüse rastlanan Gülten Yeşilırmak’ın yanı sıra, çocukları Hasan (8), Ali (12) ve Emel Yeşilırmak (13), aynı köyden Adnan Yancı (46), Yozgat Akdağmadeni İlçesi Altılı Zaimgeçiti Köyünden Fatma Uylu (49) kardeşinin gelini Kiraz Uylu (32), Mustafa Çalışır (23) ile Kangal İlçe Merkezinden Nazife Yıldırım (57) ile oğlu Hanifi Yıldırım’ın (27) tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

AYDIN'DA İTLAF BAŞLADI

Aydın'ın Kuşadası İlçesi ve merkeze bağlı Çeştepe Beldesi'nde, ölü kanatlı hayvanlarda kuş gribi virüsüne rastlanması üzerine itlaf çalışmalarına başlandı. Aydın Tarım İl Müdürlüğü'nce Çeştepe'de sürdürülen itlaf çalışmaları sırasında, Hasan Polat'ın bahçesinde beslediği 16 tavuğu yakalamak isteyen görevliler, kümes kapısında ve içeride birer görevli bulundurmalarına rağmen, tavukların bir kısmının kaçmasına engel olamadılar. Kaçan tavuklar, evin çocukları tarafından uzun uğraşlar sonunda çıplak elle yakalandı. Görevlilerin, çocukların canlı tavukları kuş gribi tehlikesine rağmen çıplak elle yakalamasına engel olmaması dikkat çekti.

BURSA'DA İKİ ÇOCUK TEDAVİ GÖRÜYOR

Bursa'da baş ağrısı, yüksek ateş ve kaşıntı şikayetiyle dün gece babası Hikmet Akman tarafından, kardeşleri Rukiye ve Ali ile Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Akman'ın yoğun bakım servisindeki tedavisinin sürdüğü belirtildi. Ahmet Akman'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapılmadı, kardeşlerinin ise yapılan tahlillerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Bursa'nın Karacabey İlçesi'ne bağlı Taşlık Köyü'nden aynı şikayetle babası Hasan Acaroğlu tarafından Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Merve Acaroğlu'nun da yoğun bakım servisindeki tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Baba Acaroğlu, yılbaşı günü ava gittiğini, av dönüşü eve bir ördek getirdiğini belirterek, “Kızım, eşim Kifayet Acaroğlu ile ördeği yolmuş. Rahatsızlanınca aklıma kuş gribi geldi. Acilen Karacabey Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Oradan da Bursa'ya sevk ettiler” dedi.

İZMİR'DE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde, kuş gribi şüphesiyle 2 tavuk ve 1 güvercinden alınan numunelerin pozitif çıktığı bildirildi. İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Bu bölgedeki hayvanlarla temas ettiği düşünülen 3 vatandaşımız tedbiren gözlem altında tutulmakta, tetkikleri sürmektedir. Vatandaşlarda kuş gribini düşündürecek klinik tablo tespit edilmemiştir. İlçede tedbiren hayvan hareketleri kontrol altına alınmış, dezenfeksiyon işlemleri başlatılmıştır. Kati raporun da pozitif çıkması halinde, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu çerçevesinde bölge karantinaya alınacaktır.”

Açıklamada, İzmir Valiliği, İl Tarım ve İl Sağlık müdürlükleri bünyesinde kriz masaları oluşturulduğu bildirildi. İzmir Valiliği Kriz Yönetim Merkezi'ne “489 67 67”, İl Tarım Müdürlüğü Kriz Masası'na “462 24 93, 435 10 01-02-03-04”, İl Sağlık Müdürlüğü Kriz Masası'na ise “483 31 02, 441 81 11 (dahili 246)” numaralı telefonlardan ulaşılabileceği kaydedildi.

ISPARTA'DA KUŞ GRİBİ

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Karayaka Köyü'nde kuş gribi vakasına rastlandı. Olayla ilgili açıklamayı Jandarma Alay Komutanı Albay Servet Çakır yaptı. Çakır, köyde 2 gün önce 25 tavuğun öldüğünü, birinin incelenmek üzere İzmir Hıfzıssıha laboratuvarına gönderildiğini söyledi. İzmir'den bugün gelen sonuca göre tavukta kuş gribi virüsü bulunduğunu kaydeden Çakır, Karayaka Köyü'nün çevresindeki 3 kilometrekare çapındaki alanda bulunan tüm kümes hayvanlarının itlaf edileceğini bildirdi.



Hürriyet
hasta
sayısı
13'e
yükseldi
Yorum (5)
Ahmet Rasim Küçüusta
Antidepresan üreten bir firmanın doktorunun bile yazmayacağı böyle bir yazının başlığının "Antidepresanlara methiye" olması daha uygun olurdu. Yarın sabah ilk işim kendime bir antidepresan almak olacak!
2
Cevapla
Burc Çağrı Poyraz
Rasim Hoca, Hayatınız boyunca kaç tane psikiyatrik hastalığı olan birey gördünüz ki böyle bol keseden atıp tutuyorsunuz. Sizin gibilerin sorumsuzlugu yüzünden bir sürü hastanın tedavisi yarım kalıyor. Daha bugün kliniğime yatırdığım bir hastayı hasta yakınları hacıya hocaya göstermek istediklerini söyleyerek alıp götürdüler (tabii bu kısmını bana soyleyemiyorlar, personelden duyuyorum). Görüşlerinizin hiçbir bilimsel temeli mevcut değil. Sadece bu halkın kolay kanan tarafinı ve heyecanını kullanıyorsunuz. Yazık!
0
Cevapla
Frankie Bellevan
Ahmet Rasim Hocam Kardiyologlardan sonra yeni hedef Psikiyatristler mi?Sonra sırada kimler var?.Siz de Sayın Sağlık Bakanının taktikleriyle yolunuza devam ediyorsunuz.Durmak yok.Artık tam bir Ordinaryus oldunuz,keşke bu ünvan kaldırılmasaydı.Yalnız "Otçulara" yönelik bu güne kadar sizden birşey işitmedik.Adamlar karun kadar zengin oldular.
1
Cevapla
Ahmet Rasim Küçükusta
Yazılarımı okumadan beni tenkit eden Mösyö Bellevan, Ot-çöp-sap-saman-püskül mezuunda benden çok yazı yazan kimse olduğunu sanmıyorum. Yazılarımı okumak için: http://www.ahmetrasimkucukusta.com/kategoriler/yazilar/tip-yazilari/bitkisel-tedaviler/
1
Cevapla
HY
Ben antidepresanlara karşı ön yargının olmasına karşıyım. Gerektiği gibi, klinik semptomuna uygun yukarıda hocanında bahsettiği noktalar dikkate alındığı sürece reçete edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hastanın işlevselliğini belli düzeye getirmeden psikoterapinin net olarak işe yarayacağını düşünmüyorum. Psikoterapi olmadan olmayacağı gibi ilaç başlanılmadan olmayacağı kanısındayım. Kişilerin kendi düşüncelerini literatür gibi sunmalarını eleştirmekteyim. Bu yazıya sadece teşekkür edilir. Burada antidepresanlar övülmemeiş gerekliliğinden bahsedilmiş. Saygılar
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir