Medimagazin logo

Adanalı doktorlar Pakistan'da yara sardı

Türkiye'den giden ve aralarında Adana'daki 5 doktorun da bulunduğu ekip, Pakistan'da 8 Ekim tarihinde meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremin vurduğu Muzafferabad'da her gün yüzlerce hastayı muayene etti
Adanalı doktorlar Pakistan'da yara sardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'den giden ve aralarında Adana'daki 5 doktorun da bulunduğu ekip, Pakistan'da 8 Ekim tarihinde meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremin vurduğu Muzafferabad'da her gün yüzlerce hastayı muayene etti.


Adana İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nde yer alan ve afetlerde sağlık hizmetleri, ilk ve acil yardım konusunda deneyimli 5 doktor Pakistan'da deprem bölgesinde 18 gün görev yaptı.


Adana Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE) Başkanı Dr. Doğan Barbaros, Dr. Ahmet Yönder, Dr. Muhsin Boğa, Dr. Basri Cidan ve Dr. Yaşar Yılmaz Ankara'dan Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan 50 kişilik bir ekiple askeri uçakla Pakistan'a gitti. İslamabad üzerinden Keşmir bölgesinde depremden en çok etkilenen Muzafferabad kentine giden sağlık görevlileri 18 gün süreyle görev aldı.

Dr. Doğan Barbaros, günde ortalama 250 hastanın muayene edildiğini, 50-60 alçı atel, 20 -25 laboratuar tetkiki, sayısız enjeksiyon ve pansuman yapıldığını, yataklı bölümlerde günlük ortalama 30 hastanın yatırılarak takip edildiğini söyledi.
Muzafferabad'daki sahra hastanesinde her gün 5-6 ameliyat yapıldığını, Türk hastanesinde İtalyan, Belçika, Fransız ve diğer hastanelerden sevkli hastaların da gelerek sağlıklarına kavuştuklarını belirten

Dr. Barbaros, "Bölge halkı en çok bizim hastanemize müracaat ediyordu. Bunun en önemli nedeni Müslüman ülke olmamız ve bizi kendilerine yakın görmeleridir. Adana ekibi 18 günlük çalışmasını başarı ile tamamladı. Çalışma ortamı ve oradaki kişilerle işbirliği açısından oldukça uyumlu bir ekip görüntüsü ile herkesin gözdesi olduk. Bu görev ekibimizin bilgi ve becerisini kullanma, eksiklerini görme ve tecrübesini artırma açısından çok yararlı oldu" diye konuştu.

İHA
adanalı
doktorlar
pakistan'da
yara
sardı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir