Medimagazin logo

Bakan Akdağ: Önce aile hekimi sonra Acil servis

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oluyor.
Bakan Akdağ: Önce aile hekimi sonra Acil servis
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

'Bir rejim değişikliği falan olmadığını herkes biliyor'

Sağlık Bakanı Akdağ, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunla ilgili, "Halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanının istikrarlı bir biçimde beş sene hizmet edeceğinin bilinmesi ve onun kendisine yol arkadaşı olarak seçtiği, icra için seçtiği bakanların da orada o cumhurbaşkanı ile beraber o süre içerisinde hizmet edeceğinin bilinmesi, gerçekten hızımızı çok artırır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili Akdağ, "Ortada teknik bir tartışma yok. Ortada politik bir tartışma var. Bir rejim değişikliği falan olmadığını herkes biliyor, Cumhuriyet Halk Partisi de çok iyi biliyor. Onların bir tek endişesi var; 'Biz CHP olarak bir başkan, bir cumhurbaşkanı, partili cumhurbaşkanı seçtiremeyiz', bunu biliyorlar. Seçtiremiyorlar, çünkü milletle davaları var. 1940'lı yıllardan itibaren milletle bir problemleri var. Onlara göre millet dönüştürülmesi gereken bir kitle, bize göre ise millet kendisinden emir alınması, talimat alınması, onun iradesinin yönetime yansıtılması, ona hizmet edilmesi gereken bir kitle." diye konuştu.

'Her vatandaşı özel odada yatırmak istiyoruz'

Sağlık Bakanı Akdağ, "2002'ye kadar hastanelerin yüzde 90'ı koğuş tipi ve hastalar da o koğuşlarda yatıyordu. Bir insanın en fazla mahremiyete ihtiyaç duyduğu anlardan biri de hasta olduğu andır. O zaman onu ayrı bir odaya koyacaksınız. O odaların adı eskiden 'özel oda' idi. Şimdi bizim için her vatandaş özel ve her vatandaşı özel bir odada yatırmak istiyoruz. Şehir Hastaneleri böyle bir felsefenin ürünü. Yani bunlar, hastanın çok daha rahat edeceği, çalışanların fonksiyonel açıdan rahat çalışacağı, işimizi kolaylaştıracak hastaneler." dedi.

'Aile hekimleri belli günlerde telefonda vatandaşlarla görüşecek'

Acil servislerdeki yoğunluk hakkında Bakan Akdağ, "Biz bunun için bir tedbir alıyoruz. Şunu yapacağız, aile hekimlerimizi belli günler için telefonlarla vatandaşlarla görüşebilecek hale getireceğiz. Bir hat olacak, aynen 112 hattı gibi ya da bizim 184 hattı gibi. Hastalık durumunuz için aradığınızda sizin karşınıza o gün nöbetçi olan bir aile hekimi çıkacak. Ona danışabileceksiniz. Size bir anlamda rehberlik yapacak. Ufak bir risk varsa sizi acile yönledirecek, değilse bazı tavsiyeleri olacak." dedi.

'Allah Amerika'da kimseyi hasta etmesin'

Trump'ın sağlık reformunu geri çekmesine ilişkin Bakan Akdağ şu ifadeleri kullandı:

"Obama, bizim eski yeşil karta benzer bir biçimde yoksulların sağlık hizmeti almasını kolaylaştıracak, birtakım tedbirler almıştı. Şimdi onu da ortadan kaldırdılar. Allah, Amerika'da kimseyi hasta etmesin, gerçekten inanılmaz bir felakettir."

Akdağ, AA Editör Masası toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor, editör ve muhabirlerin sorularını yanıtlıyor.

Bakan Akdağ'ın gündeme ilişkin açıklamaları, AA'nın internet sitesi (www.aa.com.tr) ile AA Twitter hesabı "@anadoluajansi" üzerinden anlık yayımlanıyor.

 


recep akdağ
aile hekimi
telefon
Yorum (19)
kerem can
desenize hastanelerin iş yükü daha da artacak.
13
Cevapla
tayfun
şehir hastaneleri ile birelerine 49 yıl kira,yap işlet ile köprülere 25 yıl ödemeyi de unutmamak lazım. rahmetli özal köprü,yolları,fabrikaları sattı ancak iktidar gelecek 25-50 yılımızı da satıyor....unutmayalım
19
Cevapla
Kemal Sayar
Beni arayan herkese "acile git" derim. Evde gelişen bir durum ile ilgili soruşturma geçirmek istemem. Ne zamana kadar sadece hastayı memnun etmeye çalışan bu sisteme devam edilecek anlamıyorum.
36
Cevapla
bmc
normalde nane-limon kaynatıp evde iyileşmeye çalışacak adama bi de aile hekimine telefonla ulaşma şansı vermek gerçekten çok akıllıca..aile hekiminin bir hayatı yok onu geçtim zaten de..adam madem öyle bir aile hekimimi arayayım diyecek..aile hekimi de enayi mi direk acile git diyecek..sonuçta kim niye alsın acile gitme deme sorumluluğunu..o sorumluluk vatandaşın kendisinde kalmalmaya devam etmeli..devrim gibi bir uygulama gerçekten tebrikler..yıllık acil başvuru sayısını ikiye katlamayı planlıyorsunuz harika :)
20
Cevapla
RECEP ERDAĞLI
bence telefon açıp bilgi almak yerine doktora telefon açın direkt olarak evinize gelsin.daha cok memnuniyet saglar.Bir de üzerine dayak yersiniz...
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir