Medimagazin logo

Haftasonu haberi! Nörolog, hekimliği bırakıp yelkenlisiyle yaşamaya başladı!

Hekimlerle ilgili tüm dünyada yoğun ve stresli işlerini bırakmaları sıkça haber oluyor. ABD’de çalışan nöroloji uzmanının da işi bırakması Türkiye’deki sıkıntılara ışık tutuyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Haftasonu haberi! Nörolog, hekimliği bırakıp yelkenlisiyle yaşamaya başladı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mayo Klinik’te Nöroloji Doktoru olarak çalışan ve geçmişte biyoteknoloji üzerine araştırmalar yürütmüş olan Dr.Melinda Burnett, 2 yıl önce işini bırakarak bir yelkenli üzerinde yaşamaya başladı.

 

Burnett mesleğini neden bıraktığını şu sözlerle ifade ediyor

“13 ay önce bu yolculuğa başladığımda kızgınlıkla doluydum. Kompleks, değişken formüllerle oluşturulan sigorta miktar ve kapsamı için ve kendi maliyetlerini minimuma indirmek için benim yükümü maksimuma çıkardıkları için sigorta şirketlerine kızgındım. Hastalarımla kar peşindeki ilaç şirketlerinin arasında kalmama kızgındım. Her geçen gün yeni bir hastalık tanımlanırken, devletin öngörüsüzce sağlığa harcanan parayı arttırmasına, tıbbi işlemleri bürokratik engellerle uzatmasından dolayı kızgındım. Örnek aldığımız hekimlerin, sonradan kazandıkları ekonomik jargonu bir silah gibi kullanarak altındaki diğer doktor arkadaşlarıyla aralarında bir mesafe yarattıkları için kızgındım”.

 

Tıbbi eğitimi sırasında kendilerine entellektüel bir ileri görüş kazandırıldığını ve insanlık adına ideallerin vurgulandığını söyleyen Burnett, mesleğe atılmadan önceki zamanlarda hastalardan elde ettiği gelirleri nasıl arttıracağını hesaplamak yerine nasıl daha fazla hasta iyileştireceğini; mesai saatini doldurmayı beklemek yerine, tanık olduğu acılara nasıl dayanabileceğini; sahip olduğu sertifikayla yetinmek yerine, büyüleyici tıp ilmini nasıl kucaklayabileceğini düşündüğünü ifade etti. Fakat mesleğe atılmasıyla birlikte bir fark yaratma azmini devam ettiremeyerek idari görevler, evrak işleri ile hiçbir farkı olmayan bir çalışan olduğunun farkına vardı.

 

Mükemmel bir doktor olma hayalini geride bırakan Bennett, nöroloji için sahip olduğu hevesini yaşam tarzını değiştirmede kullandı ve çoğu zamanını ailesiyle ve yelkenlisinde geçirmeye başladı.

 

Medimagazin tarafından kevinmd den çevirilen habere göre, şu anda bile Melinda Bennett’in hala aklını kurcalayan sorular mevcut. Kontrol altına alınamayan sağlık harcamaları nasıl düzeltilebilir? Parkinson Hastalığı nasıl bir tedaviyle iyileştirilebilir? Aşırı yük getiren belge evrak gereklilikleri nasıl asgari düzeye indirilebilir? Ya ben kendimi nasıl düzeltebilirim?

 

 

 

hekimlik
mesleği bırakanlar
yelkenli
Yorum (4)
Frankie Bellevan
Sorulması gereken tek Soru : Kendimi Nasıl düzeltebilirim ?
12
Cevapla
Frankie Bellevan
Olayları ve Yaşananları değiştiremeyeceğimize göre ; Bakış açılarımızı tekrar tekrar gözden geçirmekte ve bizlere ait , bizlerden kaynaklanmış olabilecek hata , yanılgı paylarımızı en aza indirmekte hiç değilse bundan sonraki Kalan ( varsa ) ömrümüzde yarar var.. Öğrenme , Değişim , Kendimizi Değiştirme Sürecimiz " Ölene kadar " devam ediyor...
11
Cevapla
hasan
Bende bu doktor hanım gibi düşünüyorum. Ama değil yelkenliye sandala sahip olacak gücüm yok. Emekli olsam emekli maaşı düşük, çor çocuk aç kalacağız. Allahtan devletimiz sıkıntımızı anladı, 75 yaşına kadar yani ölünceye kadar çalışmamıza izin verecek. Yelkenli yerine galiba imamın kayığına bineceğiz. Ben kendimi kesinlikle düzeltemem. Galiba bu kadar imkanın içinde Doktor hanımda kendini henüz düzeltememiş. Meğer bizim sorunlarımız globalmış.
18
Cevapla
postenflamatuar
Doktor hanımla aynı soruna sahibim. Maddi durumu iyi olduğundan şıp diye bırakmış. İnşallah biz de yakında bırakacağız. Doktorluğa kutsal meslek diyenler enayiliklerine doymayacak galiba. Doktor hanımın "mesleğe atılmasıyla birlikte bir fark yaratma azmini devam ettiremeyerek idari görevler, evrak işleri ile hiçbir farkı olmayan bir çalışan olduğunun farkına vardı" cümlesi aynen Türkiye için de geçerlidir. Kutsal kelimesi ile kafa karıştırmaya lüzum yok. Bu mantıkla bakılırsa bir çöpçü bir kasap bir otel işletmecisi bir terzi, bir çiftçi yani tüm meslekler kutsal meslek sıfatını hakkeder. Nihayetinde insanlığın faydası için çalışılıyor.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir