Medimagazin logo

Türk hekim ve hemşireler yüksek ücretlerle Körfez ülkelerinde çalışabilecek

Körfez ülkelerinde 20 bin hekim açığı olduğu bilgisini veren Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Gümüş, bu ülkelerde görev alacak hekimlerin mutlaka İngilizce bilmesi hatta mümkünse İngilizce ve Arapça bilen hekimler olması gerektiğini ve görev alacak hekimlerin iyi ücretlerle istihdam edileceğini söyledi.
Türk hekim ve hemşireler yüksek ücretlerle Körfez ülkelerinde çalışabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Körfez İşbirliği Konseyi(KİK) – Türkiye 4.Ortak Sağlık Çalışma Grubu Toplantısı 12 Nisan tarihinde, Ankara’da gerçekleştirildi.

KİK ile yapılacak işbirliği çerçevesinde yapılan toplantı sonrası Medimagazin’e açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş, Körfez Ülkelerinde istihdam edilecek hekim, sağlık personeli ve uygulamalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Somali ve Sudan’dan sonra sıra Körfez Ülkelerinde

Somali ve Sudan’da görev yapan sağlık personellerinin göreve başladığı bilgisini veren Gümüş,  körfez ülkelerine hekim ve yardımcı sağlık personeli gönderileceğini, mevcut sistem ile yurtdışında sağlık personeli istihdam protokolü süresinin 5 yıl olduğunu belirtti.

Bu sürenin 7 seneye çıkarılabileceğini ekleyen Gümüş, o ülkelerdeki sistemin çalışır hale gelip, eğitimleri tamamlandıktan sonra Türk sağlık personelinin Türkiye’deki görevlerine geri döneceğini ifade etti.

Körfez ülkelerin 20 bin hekime ihtiyaç var

Körfez ülkelerinde büyük bir hekim açığı olduğunu ifade eden Gümüş, ‘’Uzman hekim, hemşire ve yardımcı sağlık personelimizin burada almış oldukları eğitim o ülkelerde çalışmaları için yeterli.  Körfez ülkelerinde hekim ve yardımcı personel açığı var ve şuanda Körfez Ülkelerinde 20 bin hekim açığı var.’’ dedi.

Bu ülkelerde görev alacak hekimlerin mutlaka İngilizce bilmesi hatta mümkünse İngilizce ve Arapça bilen hekimler olmasının önemine değinen Gümüş, görev alacak hekimlerin iyi ücretlerle istihdam edileceğini söyledi.

 ‘’Türk hekimler oradan Türkiye’ye hasta gönderilmesini sağlayabilir’’

Körfez ülkelerinde görev yapacak hekimlerin orada alınamayan hizmetler için Türkiye’ye hasta da gönderebileceğini ve bu durumun sağlık turizmine katkı sağlayacağını ifade eden Gümüş, ‘’Bizim sağlık personelimize de yeni bir çalışma ortamı oluşmuş olacak.’’  dedi.

Şehir hastaneleri yabancı hasta kabul edecek

Şehir hastanelerinin yanı sıra devlet ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak uluslararası kliniklerde yabancı hastalara hizmet sunulacağını ifade eden Gümüş, ülkelerin hasta göndermenin yanı sıra sağlık personeli ve hekim istihdamı isteklerinin de olduğunu ve bu alanda da denklik çalışmalarının başlatılacağını belirtti.

Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden 500’e yakın hekimin 3-5 ay Türkiye’de eğitim aldığı bilgisini veren Gümüş,  ‘’Diyelim ki organ nakli yeterli değil, bizim organ nakli çok olan merkezlerimize gönderiliyorlar.

Hali hazırda yaptığımız eğitim faaliyetleri ile  Sağlık Bilimleri Üniversitemiz ilgileniyor. Ayrıca şuanda Afrika’da sağlık merkezleri kuruluyor. Somali ve Sudan’da eğitim hastaneniz var ve buralarda hemşirelik yüksek okulları kuruldu.’’ açıklamasında bulundu.

Hastanelerin yüzde 10’u yabancı hastalara ayrılacak

Uluslararası sağlık hizmeti verecek kliniklerin kapasitelerinin yüzde 10’unun yabancı hastalara ayrılacağı bilgisini veren Gümüş, ‘’Hastanede bin yatağa 100 yatak şeklinde yüzde 10’unu yabancı hastalara ayıracağız, bu hastalar VIP katlarda kalacaklar. Şuanda sağlık turizmi ve fiyatlandırma ile mevzuatı tamamladık önümüzdeki aylarda tamamlanacak.’’ açıklamasında bulundu.

Üst düzey kanser ve çok sayıda cerrahi alanında hizmet sağlanacak

Komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından hasta kabul edilecek bu sistemle hastaların transferi konusunda aracı kuruluşlara yetki verilecek. Bu yetkili kuruluşlar medikal hizmet dışında hastaların tüm transfer süreçlerini yürütecek. Hastaların İstanbul gibi turizm gezileri yapılabilecek yerlerdeki organizasyonu da bu firmaların yapacağını söyleyen Gümüş,  Sağlık Bakanlığının ise tüm medikal hizmeti sunacağını ifade etti.

Şuan  estetik amaçlı gelen çok sayıda  hasta grubunun Türkiye’ye geldiğini belirten Gümüş, ‘’Biz bu klinikleri ilk defa akredite edeceğimiz için bir katalog hazırlıyoruz . Bu katalogda hangi hastanede hangi hizmet sunulur belirlenecek. Genel olarak üst düzey kanser tedavisi, ortopedik cerrahiler,  kalp damar cerrahisi, estetik cerrahi ve göz gibi birçok alanda ülkelerin ihtiyaçları oluyor.’’ şeklinde konuştu.

sağlık bakanlığı
prof.dr.eyup gumus
korfez ulkeleri
Yorum (13)
DR DURMUŞ DEMİR
sayın müsteşarım; siz önce daha önce tarafınızdan verilen sözleri tutarak bizlerin hak ettiğimiz gibi normal özlük hakları ve ücretler almamızı sağlayın o yeter.ya da en azından yerine getiremeyeceğiniz sözler verip beklenti yaratmayın başka ihsan istemez. 2017 nisandayız
57
Cevapla
m. murat
Elllerinin altında ucuza çalışan sağlıkçılar var nasıl olsa... Fiyatım benim aylık 4 bin dolar . İşinize gelirse... Yoksa ne işim var arap çöllerinde.
9
Cevapla
m. murat
düzeltiyorum: 5 bin dolar/aylık. nasıl olsa petrol zengini ülkeler. onlarda para bol.
4
Cevapla
Luna Aksoy
Sayın Müsteşarımıza emek ve çalışmaları için çok teşekkür ederiz. Körfez ülkelerini Avrupa ve Amerikalı hekimler bile iyi çalışma şartları ve kazançları nedeniyle tercih ederken bize de bu kapıların açılması gerçekten çok iyi oldu. Sayın müsteşarımızın geçen yıl gündeme gelen "AVRUPA MESLEK KARTI" (http://www.ikv.org.tr/images/files/ikv_degerlendirme_174.pdf) uygulamasının da aktifleştirilmesi için yardımlarını dört gözle bekliyoruz
6
Cevapla
R.A.
5 bin dolara oraya gidecekseniz çok küçük düşünüyorsunuz.
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir