Medimagazin logo

Tehdit, hakaret ve masaya hançer! Sağlıkta şiddetin ulaştığı boyut böyle görüntülendi!

Bitlis'te sağlık personelinin uğradığı hakaret ve tehdit böyle görüntülere yansıdı
Tehdit, hakaret ve masaya hançer! Sağlıkta şiddetin ulaştığı boyut böyle görüntülendi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bitlis’te bebeğine aşı yapılmasını istemeyen E.U. adlı şahıs Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi’ne hançerle giderek tehdit ve hakaretlerde bulundu. Güvenlik kameraları görüntülerinden tespit edilen şahıs polis tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.  

Daha önce bebeğine topuk kanı alınması ve Sağlık Bakanlığı Ulusal Aşı Takvimi’nde bulunan aşılar da dahil olmak üzere tüm koruyucu müdahaleleri reddeden E.U.’nun, bu durumu belgeleyen tutanağın Toplum Sağlığı Merkezi’ne ulaşması üzerine Sorumlu Hekim Dr.F.T.  tarafından aşı reddi konusunda aranmasına sinirlenerek önce bağlı bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi’ne giderek hançeri aile hekimine doğrultup ölümle tehdit etti ve “sana olacakları göstereyim” diyerek hançeri masaya sapladı.

 

 

 

Aşıların İsrail ve Amerika malı olduğunu, zeka geriliği ve kısırlık yaptığını iddia eden şahıs daha sonra Toplum Sağlığı Merkezi’ne giderek Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr.F.T.’ye tehdit ve hakaretlerde bulundu. Toplum Sağlığı Merkezi’nde yaşanan kısa süreli arbedenin ardından şahıs olay yerinden yine tehditler savurarak uzaklaştırıldı. Emniyet güçlerinin haberdar edilmesinin ardından şahıs kısa sürede arabasında hançerle birlikte yakalandı ve gözaltına alındı. Arabanın da çalıntı ve çift plakalı olduğu ortaya çıktı.

Kardeşinin gözaltına alınmasına öfkelenen E.U.’nun abisi S.U. da Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gelerek Müdür Yardımcısı Uzm.Dr.Y.E.B’nin makam odasında Dr.F.T.’ye yine hakaret ve tehditler savurarak saldırı girişiminde bulundu. Yetkililerin şikayeti üzerine S.U. da gözaltına alındı.

 


 

sağlıkta şiddet
bitlis
Yorum (5)
Nilgün Yalçın
Bu ileri derecede ağzı bozuk zat hiçbir sağlık personeli ile karşı karşıya getirilmemeli, derhal sağlık hizmetlerinden men edilmelidir.
25
Cevapla
türkay özcan
pes
9
Cevapla
Mehmet Kara
Hekimleri birileri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından mı çıkardı?
20
Cevapla
Ali
Güvenlik ne ise yarıyor orda anlamadım. Biz doktorluk yaparken çoluk çocuğunuz var yapamayız mi diyoruz. Ya da polis guneydoguya gönderilirken gitmiyor mu ? Bunun işi ne ?
13
Cevapla
op. dr.
Bu tarz olayları sürekli yaşıyoruz. Ama o kadar yoğunuz ki, uğraşmaya o kadar vaktimiz yok ki " La havle" deyip, en fazla güvenlik çağırıp odadan çıkarttırıp işimizi kaldığımız yerden devam ettiriyoruz. Güvenlik en fazla bir yarım saat kalıp hocam gitmemiz gerekiyor diyerek ayrılıyor. Eğer bu tarz insanlarla beyaz kodu çağırarak uğraşacak olsak işler uzuyor da uzuyor. Ve bu süreçte bizim onlarca bekleyen (mhrs, ayaktan sıra alan vs) hastamıza bakacak başka kimse olmadığı için (çünkü diğer doktorlar da sırada bekleyen hastalar açısından aynı yoğunlukta) yaşanan onca sinir harbini unutmaya çalışıyoruz. Bu tarz insanları ise Allah'a havale ediyoruz.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir