Medimagazin logo

Hastaların tedavi olmak için izin aldığı ülke: Filistin

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Filistinlilerin, gıda güvencesizliği nedeniyle sağlıksız bir yaşama mahkum edildiğini, tarımla uğraşmalarının engellendiği ve çocuklarda obezite sorunu oluştuğunu açıkladı.
Hastaların tedavi olmak için izin aldığı ülke: Filistin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CENEVRE-UNWRA Batı Şeria Sağlık Programı Başkanı Umaiyeh Khammash, Cenevre'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin'de insanların genelde ekmek, patates ve şeker gibi besinler tükettiği için obezite sorunu yaşadığını, meyve, sebze ve et tüketiminin ise düşük olduğunu ifade etti.

Filistin'de meyve ile sebze üretiminin çok düşük olduğu, İsrail'in baskısı altında olan Filistinlilerin açık hava hapishanesinde yaşadığını, tarımsal üretim yapamadıklarını ve daha ucuz ve erişimi kolay olduğu için insanların ekmek ve patates gibi besinler tükettiğinin altını çizen Khammash, "Filistin'de gıda güvencesizliği nedeniyle çocuklarda obezite sorunu var." dedi.

Khammash, Gazze'de tarımla uğraşanların önüne duvar örüldüğü ve çiftçilerin tarım yapacakları topraklara erişiminin kesildiğini belirtti.

Gazze'de insanların sadece yüzde 20'sinin içilebilir su tükettiğini ifade eden Khammash, "Gazze dünyada insanların en fazla böbrek hastalıklarına sahip olduğu yerlerden biri. Bu da sudaki tuz oranından kaynaklanıyor." bilgisini verdi.

Khammash, şöyle devam etti:

"Gazze'de bugün kanser ya da böbrek hastalığı olan kişi Kudüs'e gitmek zorunda çünkü Gazze'de bu hastalıklar için bir tedavi merkezi yok. Hasta olan biri, Kudüs'te tedavi olmak için izin almak zorunda. Hastanın, tedavi olmak için izin almak zorunda olmasını hayal edin.

Filistin'de gençlerin politik durum ve fakirlik nedeniyle ruh sağlığı bozuk. Filistin'de 14-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 42'si şiddete maruz kalıyor. Bu çocukların ruh halini düşünün. Bu durum, gençlerin daha fazla sigara içmesi, alkol ve uyuşturucu kullanmasına neden oluyor."

UNRWA Sağlık Direktörü Akihiro Seita da "Filistinliler, gıda güvencesizliği nedeniyle sağlıksız bir yaşama mahkum ediliyor." dedi. Seita, Gazze'deki insanlara çiçek ürettirildiğini ancak insanların o çiçekleri de satamadıklarını anlattı.

filistin
gida guvencesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir